-

İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelge ve Sakarya Valiliği tarafından alınan İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarının Karasu genelinde en sıkı şekilde uygulandığını belirten Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı, polis çevirme noktalarını ziyaret ederek İlçe Emniyet Müdürü alil Akyol’dan bilgi aldı. Helvacı, denetimler sonrası basına açıklamalarda bulundu.

EN SIKI ŞEKİLDE UYGULUYORUZ

“Devletin gönderdiği genelge ve Valilik tarafından alınan kararlar gereği var olan tedbirleri sıkı bir şekilde uyguluyoruz” diyen Kaymakam Helvacı, “Bu tedbirlerin altında yatan ana unsur, vatandaşımız için hayatın daha katılınabilir ve yaşanılır kılınmasını sağlamak” şeklinde konuştu.

“Sakarya ve Karasu olarak, veriler açısından kötü bir durumda olursak, normalleşme gibi rahatlamalardan geç istifade edeceğiz. Bu olumsuz süreç hem insanımıza hem de gençliğe, ticarete ve yaşadığımız ilçeye de zarar veriyor” diyen Dr. Ahmet Naci Helvacı, sözlerini şöyle tamamladı:

ÖZVERİYLE ÇALIŞIYORLAR

“Biz de Karasu Kaymakamlığı olarak yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu ilçe merkezinin en kritik noktalarında mesai şartlarını değiştirerek özveriyle denetlemelerde bulunuyoruz. Aynı hassasiyeti jandarma ekiplerimiz, çevre mahallelerde de gösteriyor”

50’NİN ÜZERİNDE CEZA

İlçe Emniyet Müdürü Halil Akyol ise, “Geniş kapsamlı denetimlerimiz, Cuma günü başladı ve yasağın sona ereceğim Pazartesi günü sabah saatlerine kadar devam edecek. Bu süre içerisinde çevirme noktaları, yaya devriyeler ve motorize ekiplerimiz görevlerini en iyi şekilde icra ediyor” diye konuştu.

Akyol, asözlerini “Kurallara riayet etmeyen 50’nin üzerinde vatandaşa ne yazık ki cezai işlem uygulamak zorunda kalındı. Çağrılarımızın vatandaş nezdinde karşılık bulduğunu ve kurallara uyulduğunu da görüyoruz” diyerek tamamladı.

KAYMAKAM HELVACI, VATANDAŞA BÖYLE SESLENDİ (izle)