-

HİZMET FİLOSUNA 2 MİLYON 700 BİN LİRALIK YENİ ARAÇLAR (izle):

...

Karasu Belediye Garajı’nda düzenlenen program ile hizmet filosuna eklenen dört adet çöp kamyonu basına tanıtıldı. Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı tarafından yapılan tanıtım programında AK Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Partili Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Kadın Kolları ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Belediye Başkanı İshak Sarı’nın kullandığı çöp kamyonunu takip eden araçların garaja girişinin ardından Başkan Sarı, araçları tanıttı. Toplam maliyeti 2 milyon 700 bin liranın üzerinde olan dört adet çöp kamyonunun, koku bırakmayacak şekilde yeniden tasarlandığını belirten Sarı, şu ifadeleri kullandı:

TOPLAM 20 YENİ ARAÇ

“21 Ekim 2021 tarihi itibariyle Karasu’muza dört adet temizlik aracı daha kazandırdık. Göreve geldiğimiz 2019 yılı itibariyle de Karasu’ya kazandırdığımız araç sayısı 20’ye yükseldi. Bazı kişiler, çöp ve çöp kamyonu meselesini küçümsüyor. Karasu’da iki gün çöp alımına ara verilse, ilçemiz yaşanmaz bir hale gelir.

Kazandırdığımız dört adet aracın maliyeti KDV hariç 2 milyon 700 bin lira. Bu rakam da Karasu bütçesi açısından büyük bir meblağ. Dolayısıyla da kazandırdığımız araçların küçümsenecek bir tarafının da olmadığını görebiliyoruz.

TASARRUF SAĞLANDI

Bu hizmet araçları, toplam 457 kilometre karelik alana sahip ilçemizde her an sahada olmak zorunda. Elimizdeki araçların miadı dolmuştu ve yenilenmesi lazımdı. Yeni araçları hizmete sokmasaydık, her yıl bir çöp kamyonu değerinde giderimiz oluyordu. Yeni araçlarla hem yakıt hem de parça tasarrufu sağladık.

Karasu Belediyesi, şantiye açısından da Sakarya’daki güçlü ilçelerin başında geliyor. Bu da büyük bir gayret ve özveriyle gerçekleşti. Emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyoruz. Karasu her geçen yıl gelişiyor ve genişliyor. Hizmet ağını da genişletmeye gayret ediyoruz.

ARSA SATARAK ALINMADI

Söylentilerde olduğu gibi arsa satarak herhangi bir çöp kamyonu almış değiliz. Belediye’mizin öz bütçesiyle temin ettik. Bu durumu da Karasu halkının takdirine sunmak istedik ve hizmetlerimizi şeffaf şekilde sunmayı amaçlıyoruz.

Tüm olumsuzluklara rağmen, pandemi ve ekonomik krize rağmen, 10 yılda yapılamayan hizmeti göreve geldiğimiz iki yıllık süre içerisinde Karasu halkına sunduk. Beş yıl sonra bambaşka bir Karasu görülecek. Karasu’yu daha temiz ve yaşanılır hale getireceğiz.

KOKU BIRAKMAYACAK

Yeni araçlarımız, koku ve dezenfektasyon sistemi ile donatıldı. Sokaklarda geçtiği yerlerde arkasından koku bırakmayacak veya su akıtmayacak. Dört adet çöp kamyonumuz Karasu halkının hizmetine sunulmuş durumda. Hayırlı olsun.