-

Karasu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerine yaka kamerası takılıyor. Karasu’da ilk defa gerçekleştirilecek olan uygulama ile zabıta ekipleri, denetimler sırasında omuzunda görünür şekilde takılan kameralar ile çalışmalarını yürütecek.

Yeni başlanacak çalışma için ilk etapta iki kamera kullanılacak. Yakalarında bulunduracağımız kameralar sayesinde yapıkları çalışmaları kayıt altına alacaklarına değinen Karasu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, “Bu çalışmalar ile yaşanan ve yaşanması muhtemel olan olumsuz durumları takip edip çözüm odaklı ortadan kaldırabileceğiz” dedi.

Amaçlarının belediye olarak hem vatandaş hem de personelleri açısından şeffaf bir çalışma yürütmek olduğuna vurgu yapan Başkan Karakaş, “Uygulamanın her iki taraf açısından toparlayıcı olacağını düşünüyorum. Aralarındaki bağı, köprüyü daha güçlü kılmak adına bu çalışmayı yürütmeyi planladık. İnşallah, ilçemize faydalı olacak” şeklinde konuştu.

Yaka kameralarının her zabıtada değil; denetimlerde olan, esnafı gezen, sahada olan zabıtalarda olacağını da söyleyen Başkan Karakaş, iki adet ile başlanacak olan kamera sayısının daha sonradan arttırılacağını da sözlerine ekledi. Uygulama üzerinde uzun zamandır çalışma yaptıklarını belirten Karakaş, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde hem emniyet hem de zabıta müdürlüklerinde kullanıldığını ifade etti.