-

Karasu Kızılcık Mahallesi Muhtarı İsmail Hakkı Topaloğlu, Ortaköy Mahallesi Muhtarı İsmet Turan, Akkum Mahallesi Muhtarı Mustafa Sağır, Resuller Mahallesi Muhtarı Yusuf Sağır ve Taşlıgeçit Mahallesi Muhtarı Veysel Aksu, Pazartesi günü Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı’ya ziyarette bulundu.

Dr. Helvacı’nın geçmiş Kurban Bayramı’nı kutlayan muhtarlar, mahalleleri ve fındık sezonu ile ilgili taleplerini Kaymakam Dr. Helvacı’ya iletti.

Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinden gelen mevsimlik tarım işçilerini gündemlerinde yer veren muhtarlar, ilçeye gelecek olan işçilere Koronavirüs aşısı yapılması konusunda bir çalışma yapılması gerektiğine değindi.

AŞILARINI OLUP GELSİNLER

Yapılan istişareler sonucunda, Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde aşılamanın az olduğu, ülke genelinde artan vakalar nedeniyle Koronavirüs ile mücadele kapsamında İlçe Sağlık Müdürlüğü ve ilgili birimler ile görüşülerek mevsimlik tarım işçilerine yönelik bir aşı çalışmasının başlatılması gerektiğine vurgu yapılarak aşısını olmayan işçilerin fındık bahçelerine alınmayacağına karar verildi.

“Mevsimlik tarım işçilerini ilçemize getirecek olan işveren ve aracıların, işçilerin aşılarını yaptırmaları konusunda hassasiyet göstermesi gerekiyor” diyen Muhtar İsmet Turan, “Konuyu mahalle muhtarlarımızı temsilen kaymakamımıza ilettik. Sağ olsun, önerilerimize sıcak baktı ve hemen ilgili birimlere talimat verdi. Aşı olmayan mevsimlik tarım işçileri, fındıklık bahçelerine giremeyecek” dedi.

İlçede aşılamada yoğunluğun olmaması için gelecek olan mevsimlik tarım işçilerinin memleketlerinde sağlık kurumlarına giderek aşılarını olmaları yönünde konuşan Muhtar Turan, “Duyduk ki, o bölgelerde aşının kısırlık yaptığı iddiaları nedeniyle vatandaşların aşıya ilgisi az. Ancak buraya çalışmaya gelecek olan işçiler aşılarını olmak zorunda. O nedenle burada yığılma olmaması için ikamet ettikleri bölgede aşılarını olurlarsa hem kendileri hem de sağlık çalışanları için daha iyi olacak” şeklinde konuştu.