Mesajına, “İçinde bulunduğumuz hafta Gençlik Haftası’dır. Bu haftaya anlam katan olay,  19 Mayıs 1919’da esarete mahkum edilmek istenen milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki özgürlük mücadelesini başlatmasının 98. yıldönümü olmasıdır” diyerek başlayan Karasu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

 

“Büyük önderin Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşi, çaresizlik içerisindeki Milletimizin umutlarını yeniden canlandırarak aydınlığa ulaşmasının ilk adımıdır. Milletimizin kendi küllerinden yeniden doğuşunun sembolü olan bu tarihten sonra bağımsızlık mücadelesi, vatan topraklarının her yerine dalga dalga yayılmıştır.

 

Sevgili gençler, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Ülkemizi, Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız. Başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en iyi dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm ecdadımızı saygıyla anıyorum”