-

Karasu Limanı ile Köstence Limanı arasında düzenli Ro-Ro seferleri 3 Şubat Çarşamba günü saat 23:00’da gerçekleştirilecek olan sefer ile başlayacak. Türkiye’den Avrupa’ya açılmış olan yeni ticari hattın ilk seferinin yapılmasıyla Karasu Limanı için tarihi bir gün yaşanıyor.

Her iki günde bir düzenli olarak gerçekleştirilecek olan seferlerin iki liman arasında 13 saat süreceği belirtildi. Seferler hakkında bilgi veren IC İÇTAŞ Karasu Limanı Pazarlama Sorumlusu Furkan Atar, yeni ticaret hattının, Türkiye ve Sakarya’nın ihracatı için avantaj sağladığını ifade etti.

SÜRE ÜÇTE BİR AZALDI

Türkiye’den çıkan ihracat yükünün liman işlemleriyle birlikte 24 saatte Romanya’da olacağına vurgu yapan ve bu sürenin daha önce Bulgaristan üzerinden 72 saat sürdüğünü dile getiren Furkan Atar, “Taşıma maliyetlerinin düşecek olması ve olası cezalardan da kurtulması ile ihracatçı da rahat bir nefes alacak” dedi.

İLK YIL 60 BİN TRAFİK

Karasu Limanı ile Köstence Limanı arasında ilk yıl 60 bin trafiklik bir gidiş-geliş hedeflendiğini belirten Atar, “Kapıkule - Hamzabey kara trafiğine bakarsan bu hattın trafiği daha fazla. Zamanla deniz ticaret hattının trafiğinde de artış bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

KARASU’DA HAFTADA SEKİZ SEFER

İlk seferini yapacak olan Vasaland London Ro-Ro gemisinin 155 Ro-Ro kapasitesine sahip olduğunu söyleyen veren IC İÇTAŞ Karasu Limanı Pazarlama Sorumlusu Furkan Atar, ilk seferin Çarşamba günü saat 23:00’da Karasu’nda Köstence’ye yapılacağını ve geminin iki gün sonra yeniden Karasu’ya döneceğini belirterek “Haftada dört sefer Ukrayna hattına haftada dört sefer Romanya hattı da eklenince hem Karasu hem de Sakarya için önemli bir ekonomik katkı da sağlanacak” diyerek sözlerine son verdi.

KARASU'DAN KÖSTENCE'YE RO-RO SEFERİ (izle):