-

Karasu Belediyesi’nde düzenlenen programda, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Fahri Solak, Kara-Suu Belediye Başkanı Lolobaev Adıl Manasoviç, Kara-Suu Belediyesi Yatırım Teşvik Uzmanı Mamatkarimov İlyaz Ömürbekoviç, Karasu Belediye Başkan Vekili Sabri Aslanbay, Belediye Başkan Yardımcıları Hüdaver Ağun, İsmail Karakaş, Meclis Üyeleri Yakup Ayar, İsmet Yavuzyiğit, Zekeriya Durmaz, Mustafa İngenç, Oktay Yazıcı ve yerel basın yer aldı. Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, imza törenine rahatsızlığı dolayısıyla telekonferans ile katılım sağladı.

Karasu Belediye Başkan Vekili Sabri Aslanbay, iki şehrin kardeşlik bağıyla bağlanmasının kendileri ve Türk dünyası için çok kıymetli bir adım olduğunu söyledi. Aslanbay, “Bundan sonra kardeş şehrimiz ile ortak projeler, her iki kenti ekonomik ve kültürel olarak destekleyecek çalışmalar yapmak arzusundayız” dedi.

Belediye Başkanı İshak Sarı’ya geçirmiş olduğu rahatsızlıktan dolayı geçmiş olsun dileklerini ileten Kara-Suu Belediye Başkanı Lolobaev Adıl Manasoviç; “Bizleri bu kadar sıcak karşıladığınız için teşekkür ederiz. Belediye Başkanı Sayın İshak Sarı’nın rahatsızlık geçirdiğini duyduk. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve kısa zamanda görevinin başına dönmesini diliyoruz. Sizlere de sağlık sıhhat diliyorum. Bundan sonra kardeşlik ilişkilerimizi başlatıp, başarılı bir şekilde çalışmayı ümit ediyorum. Başkanımız başta olmak üzere tüm heyeti Kırgızistan’a Kara-Suu’ya davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.

İSİM AYNI, ÜLKE FARKLI

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Fahri Solak ise; “Türkiye’de ki bazı yerleşim alanlarının isimleri Kırgızistan’da ki yerleşim yerleri ile aynı ismi taşıyor. Geçmiş tarihimizde atalarımız göçerken yer isimlerini de götürmüşler. Bu özellikte, iki milletin tarihsel olarak güçlü bağlarının olduğunu gösteriyor. Geçtiğimiz yıl Sakarya’ya yapılan ziyarette Karasu ile Kara-Suu’nun isimleri aynı, belediyelerimizi kardeş belediye yapalım düşüncesi doğmuştu. Kısmet bugüneymiş gerekli yazışmaları tamamladık. İki belediyemiz için de hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından taraflar arasında kardeş şehir protokolü imzalandı ve ardından Belediyeler karşılıklı olarak hediyelerini sundu. Türk Dünyası Belediyeler Birliğinden gelen heyet ve Kara-Suu Belediye Başkanı Lolobaev Adıl Manasoviç, Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı’yı ziyaret ederek hediyelerini sundular. Kaymakamlık ziyareti sonrasında kısa bir şehir gezisi gerçekleştiren heyet, yapılan protokolün hayırlı olmasını dileyerek ilçeden ayrıldı.