-

İstiklal Marşı’nın kabulünün 100.yılı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kurtuluş Savaşı’nda, milletimizin, her türlü imkansızlığa rağmen, azim ve kararlılığı ile verdiği bağımsızlık mücadelesi sonucu yazılan İstiklal Marşı’mız, tüm dünyaya bir milletin bağımsızlık mücadelesinin ifadesidir.

Büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milli marşımız olarak kabul edilmiş, her kelimesinde inanç, her dizesinde iman, her kıtasında cesaret ve kararlılık olan İstiklal Marşı’mız, Türk milletinin geleceğine sönmeyecek bir ışık tutmuş ve tutmaya devam etmektedir.

Aziz milletimizin gönül dünyası, yüce hasletleri, cesaret, kahramanlık ve eşsiz mücadele azmi vatan şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy’un veciz dizeleriyle tarihe not düşülmüş ve ölümsüzleşmiştir.


Gönül ve fikir dünyamızın inşasında çok önemli bir rol üstlenen, hayatı boyunca hak davası yolunda olmayı, temel felsefe edinmiş Mehmet Akif’i tanımak ve yeni nesillere tanıtmak öncelikli görevimizdir.

Bu nedenle Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan 06.03.2021 tarihli genelgede, İstiklal Marşı’nın 12 Mart 1921’de milli marş olarak kabul edildiği belirtilerek ‘Büyük zorluklarla kazanılmış bağımsızlık mücadelesinin abidevi ifadesi olan Milli Marşımız, ülke sathında bütün milleti şamil olarak milli benlik ve kimlik haline dönüşmüştür’ denilmiş olup 2021 yılı ‘İstiklal Marşı Yılı’ ilan edilmiştir. Yıl boyunca bütün kamu kurum ve kuruluşları tarafından İstiklal Marşı’nın anlamını ve Kurtuluş Savaşı’nın önemini anlatmak amacıyla etkinlikler düzenleneceği belirtilmiştir.


İstiklal Marşı’mızın yazarı milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, ‘Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın’ temennisini yineleyerek, bu anlamlı gün vesilesiyle, İstiklal Marşı’mızın TBMM’de kabulünün 100’üncü yıldönümünde, Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere emanet eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum”