-

BAKAN SOYLU, YUSUF SAĞIR'I GÖRÜNTÜLÜ ARADI (izle):

...

Sakarya’nın Karasu ilçesi Resuller Mahallesi’nde yaşayan Leyla ve Yusuf Sağır’ın oğulları Serkan Sağır, 2003 yılında Tunceli’nin Mazgirt ilçesi kırsalında şehit olmuş ve olayın faili de 18 yıl sonra 2 Kasım 2021 tarihinde Hatay’da yakalanmıştı.

Şehit oğullarının katilinin yakalanması haberini alan aileyi evlerinde ziyaret eden Sakarya İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Aydın Kutlu, Karasu İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hasan Alataş ile birlikte aile ile sohbet etti ve Şehit Serkan Sağır’ın odasını gezdi, şehidin fotoğraflarına baktı.

Aynı zamanda Resuller Mahallesi Muhtarı olan şehit babası Yusuf Sağır, Kutlu’dan en büyük hayalinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmek olduğunu belirtti. Albay Aydın Kutlu, ilk olarak Jandarma genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile şehit ailesini telefonda görüştürdü.

BENİM DEĞİL, ÜLKEMİZİN ŞEHİDİ

Orgeneral Çetin, “Jandarma teşkilatı adına saygı ve hürmetlerimi iletiyorum. Kahraman şehidimiz Serkan Sağır’ın intikamını aldık. Siz, şehidimizin bize kutsal emanetisiniz. Her zaman yanınızdayız, emrinize amadeyiz” dedi. Şehit babası Yusuf Sağır da “Bugüne kadar yanımızda oldunuz. Ülkemiz için yapamayacağımız bir şey yok. Serkan 2003 yılından beri benim değil, ülkemizin şehidi ve evladı” ifadelerini kullandı.

Çetin’in ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da şehit ailesini görüntülü arayarak bir kez daha taziyelerini iletti. Bakan Soylu, “18 yıl sonra bile devletimiz gereğini yerine getirdi. Allah bizi, siz şehit ailelerine mahcup etmesin. Devletin tüm birimleriyle sizin emrinize amadeyiz” dedi.

ÖLMEYE HAZIRIZ

“Vatan için her zaman ölmeye hazırız. Devletimiz varlığını bize her an hissettirdi. Allah sizi başımızdan eksik etmesin” diyen şehit babası Yusuf Sağır ve şehit annesi Leyla Sağır’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile konuşmanın mutluluğunu yaşaması ise yüzlerine yansıdı.