-

"TOZDAN OTURAMIYORUZ" ŞİKAYETLERİNE SON NOKTA (izle):

...

Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’nda gündem dışı söz alan Mehmet Çatalbaş’ın yollarla ilgili açıklaması üzerine yanıt veren Belediye Başkanı İshak Sarı, yol beklentilerine son noktayı koydu. Başkan İshak Sarı, konuyla alakalı olarak şu açıklamalarda bulundu:

ÖNCELİĞİMİZ ANA HATLAR

“Karasu’da binin üzerinde ara sokak mevcut. Bu konuda defalarca açıklama yaptık, yine yapıyoruz. Ana yol ve caddeler tamamlanmadan, ara sokaklara giremeyiz. Girilmesi de doğru bir yaklaşım değil. Biz, yazlıkçı ve kışlıkçı diye bir ayrım da yapmıyoruz.

Belediye olarak yol yapım işlerini belli bir sıralama ve mantalite içerisinde yapıyoruz. Bir ara sokağa girmek, geri kalan beş yüz ya da bin sokağa hakaret olur. Birine giriyorsanız, diğerlerine de girilmesi gerekir. Bize gökten asfalt da gelmiyor. Asfaltın maliyeti 4 bin lirayı geçti. Bu da ayrı bir maddi külfet.

Araç sayısının ve trafiğin en yoğun olduğu ana caddelerde asfalt çalışması gerçekleştirebiliyoruz. Bu yolların büyük kısmı da grup bağlantı yolları konumunda. Elimizdeki personel, araç ve para durumu belli. Karasu’nun her yerine dokunma şansımız da yok.

ALT YAPI BİTMEYEN SOKAĞA GİRİLMEYECEK

Karasu, hızla büyüyen ve yapılanma olan bir ilçe. Geçmişte alt yapısı tamamlanmayan sokaklara asfalt döküldü ve yeniden kazılarak alt yapısı yapıldı. Doğalgaz, yağmur suyu hattı, elektrik hattı, telefon hattı gibi çalışmalar bitmeden o sokağa asfalt dökmeyeceğiz. Önce alt yapı, sonra sağlam üst yapı bitirilecek.

Karasu’nun yıllardır en büyük sorunu olan ana hatların asfaltlanması konusunda ciddi yol aldığımızı ve bu sorunlara son verdiğimizi düşünüyoruz. Prensip gereği üç tane araç giren sokakla yüzlerce aracın geçtiği cadde kıyaslandığında hangi yolun öncelikli yapılması gerektiği de ortadadır”