-

ULAKBEL SİSTEMİ NEDİR? (izle):

...

Pazartesi günü Karasu basınıyla bir araya gelen Belediye Başkanı İshak Sarı, 3 yıllık belediye çalışmalarını değerlendirmişti. Toplantıda yeni projelere de yer veren Başkan İshak Sarı, vatandaş ile belediye arasındaki iletişimi güçlendirmek ve vatandaşın taleplerine kısa sürede yanıt vermek amacıyla ulakBEL sistemini kuracaklarını belirtti.

Karasu Belediyesi’nde devam edecek olanın ve güvenilirlik kazanması gerekenin kurumsal kimlik olduğunu belirterek açıklamasına başlayan Belediye Başkanı Sarı, “Halkın telefon ile veya başka araçlar ile Karasu Belediyesi’ne ulaşıp geri bildirim alamaması. Burada eksiğimiz var. Buradaki memnuniyet yüzde 30’larda kalmış. Yüzde 70 gibi bir zafiyet burada. Bunun için yaz aylarına girmeden ulakBEL diye bir sistem kuracağız” dedi.

HALKIN MEMNUNİYETİ ARTACAK

ulakBEL sisteminin nasıl yürütüleceğine değinen İshak Sarı, “Bunun için bilgisayar üzerinde üç personel görevlendireceğiz. Sosyal medya, mail, telefon gibi elektronik ortamdan ulaşan vatandaş, o verilen sistemden şikayet ya da talebini bildirecek. İlettiği talep bütün birimlerden hangisini ilgilendiriyorsa o birimde bulunan başkan yardımcısı, müdür ve sorumlu kişinin telefonuna anında mesaj gidecek ve vatandaşın talebine bakacak” şeklinde kullandı.

Şikayet ile sürecin giderilmesi için belirlenen sürenin sonucunda vatandaşa geri bildirim gideceğini de söyleyen Başkan Sarı, “Böylelikle vatandaş, ilettiği sorunun ne kadarının çözüleceği ya da çözüldüğü konusunda bilgi almış olacak. Bunun sonucunda belediyedeki bütün çalışanların performansını değerlendirmiş olacağız. Ayrıca halk memnuniyet anketi de olacak. Hangi bölgede ne sakıntı var, o sistem bize aylık olarak raporlayacak” ifadelerini kullandı. Sarı, planladıkları sistem ile halk memnuniyetinin de artacağını sözlerine ekledi.