-

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir sitede görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır sitelere itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.

Karasu Belediyesi’nin resmi internet sitesi www.karasu.bel.tr, gece saatlerinde yapıldığı tahmin edilen bir siber saldırıya maruz kaldı. Sabah saatlerinde Karasu Belediyesi’nin internet sitesine giren kullanıcılar, dikkat çeken bir mesaj ile karşılaştı.

Siber saldırıyı yapan korsanlar, sitenin kullanımına engel olmazken, ana sayfaya bıraktıkları mesajda, “Merhaba Karasu Belediyesi, Sitenizde Login Bypass açığı vardır. Zaten önceki zamanlarda siteniz hacklenmiş ve halen bu açığı kapatmamışsınız. Açığı kapatın veya admin panelini kaldırın” ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca internet korsanlarının, Belediye’nin internet sitesi içerisindeki bazı haberleri de değiştirdiği ve bu sayfaya da mesaj bıraktıkları gözlerden kaçmadı. Siber saldırının, kim ya da kimler tarafından yapıldığı henüz belirlenemezken, yapılan tahribatların ise ne zaman düzeltileceği bilinmiyor.