-

SANAYİ SİTESİ CAMİ ONUSU MECLİS GÜNDEMİNDE (izle):

...

Karasu Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı ve BBP’li Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çatalbaş, Karasu Belediyesi Temmuz Ayı olağan meclis toplantısında sanayi sitesinin imarının boşa çıkarılmasını ve sanayi sitesi içerisindeki kooperatifin tapulu arazisine yaptırılmak istenen cami konusunu bir kez daha gündem dışı söz alarak dile getirdi.

Meclis toplantısı sonrası Karasu Haberleri ve Öncü Karasu’ya konuşan Çatalbaş, “Konuyu BBP Genel Başkanımız Mustafa Destici’ye ilettik. Onun girişimleriyle de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Ramazan ayının son haftasında kooperatifimizi ziyaret etmiş ve cami konusu hakkında kendisini bilgilendirmiştik. Odada Belediye Başkanı İshak Sarı, başkan yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Behlül Bayrak da vardı” dedi.

Konuyu dinleyen Ali İhsan Yavuz’un “Bu tavrınız Cumhurbaşkanımıza zarar veriyor. Esnaf ve kooperatif yönetimiyle istişare içerisinde olarak, birlikte planlayarak karar alın. Camiyi kooperatifin ve esnafın istediği yere yapılacak şekilde planlayın” demesine rağmen Başkan Sarı’nın tam tersi şekilde davrandığını belirten Çatalbaş, şunları söyledi:

“Başkan Sarı, sanayi imarının plan çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Çalışmalar bittikten sonra mı bizimle paylaşacak? Bu saatten sonra paylaşmanın bir anlamı yok. Edindiğimiz bilgiye göre plan çalışmaları Ankaralı bir firmaya verdiği, sanayi esnafından da gizlediği, başkanın bir esnafın yanında sanayiyle ilgili ‘Biz burayı alışveriş merkezi yapacağız, sanayiyi de kaldıracağız’ dediğini duyduk. O zaman bize düşen söz ‘Padişahım şok yaşa’ olur”