Karasu Kent Konseyi Kadın Kolları tarafından tertip edilen program, 8 Nisan Cumartesi günü Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Programa Engelliler Federasyon Başkanı Emriye Köse de katıldı. Karasu Kent Konseyi Kadın Kolları Başkanı Arzu Albayrak, ilk dövmeyi kendi bileğine yaptırarak projeyi başlattı.

 

Albayrak, “Engelli çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın bileklerine birer numara yazdırılarak gerçekleştirilen bu projeyi Karasu’da hayata geçirdik. Engelli vatandaşımızın kaybolması durumunda, onu bulan kişinin www.benibuldular.com internet sitesine girerek, bileğindeki numaradan ailesinin iletişim ve adres bilgilerine ulaşabiliyor. Böylece engelli vatandaşımız mağdur olmadan evine teslim ediliyor. Ayrıca kayıp engelli vatandaşı bulanlar 0530 151 31 51 numaralı telefondan da Sevgi İzi’ne ulaşabiliyorlar. Engelli vatandaşlara ücretsiz yapılan Sevgi İzi numara dövmesi sadece engellilere değil hasta, yaşlı ve isteyen her kesimden vatandaşa da yapılabiliyor” dedi.

 

Albayrak, “Sevgi İzi projemize katılan Karasu halkına, Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’na, Başkan Yardımcı Yakup Gençbay’a, Kent Konseyi Başkanı Recep Özdemir’e, MHP Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara’ya, Merkez Camii İmam Hatibi Ali Sarımert’e, Otag Bayraktar’a ve ATV muhabiri Gizem Gündoğdu ile ekibine  katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.