-

Karasulu bir grup Roman vatandaş, Karasu Kaymakamlığı binası önünde toplanarak Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı’ya çağrıda bulundu. Bin 100 liralık pandemi desteği almadıklarını iddia eden Roman vatandaşlar, tam kapanma sürecinde geçim sıkıntısı yaşadıklarını belirtti.

Roman vatandaşlardan Hüseyin Tonguç, “Postaneden alamadık, PTT kartlara yatırmadılar, bankadan da alamadık, arefe gününe kadar bekledik bize destekler ulaşmadı. Bize neden yatmıyor? Hak sahiplerine neden paraları verilmiyor? Biz zaten Kaymakamlık ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın destekleriyle ayakta duran insanlarız. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle çöpten plastik, kağıt da toplayamıyoruz. Ne yapacağız? Nasıl yaşayacağız? Bir ayrımcılık mı var?” diyerek şikayetlerini belirtti.

HURDAYA ÇIKAMIYORUZ

“Yasaklar nedeniyle hurda toplamaya çıkamıyoruz. Bizim tek geçim kaynağımız hurda toplamak Ayşe Sepetçioğlu diyen Ayşe Sepetçioğlu’nun, “Destek, yardım da verilmiyor. Çocuklarımıza ne yedireceğiz? Artık dayanamıyoruz. Bir çuval patates, bir çuval soğan ile olacak vakit değil bu. Bunun yağı, tuzu, ekmeği, katığı da var” sözleri dikkat çekti.

Gülcan Tuna ise “Biz ekmeğe muhtaç hale geldik. Koronavirüs’ten dolayı bir yere çıkamıyoruz. Evimize ekmek getiremiyoruz. Biz devletimizi sığınıyoruz, Cumhurbakanı’mızdan istiyoruz. Bizi de görsünler istiyoruz. Roman milletinin halini görsünler istiyoruz” ifadelerini kullanarak yetkililere seslenirken İmdat Yılmaz, “Biz bu devletin de bir milletiyiz. Cumhurbaşkanı tarafından gönderilen paralar için bize yok deniyor. Bize para çıktıysa verilmiyor mu bilemiyoruz” dedi

GÜRÇAM ve MERCAN BİZE SAHİP ÇIKTI

Karasu Romanlar Derneği Başkanı Nuray Tuna da “Roman vatandaşlara bin yüz liralık yardım yapılmadı. Yasaktan dolayı işe çıkamıyorlar. Aç olan aileler var. Günlük para kazanan insanlarız biz. Bırakın bayramlık almayı, yiyecek alamıyoruz. Eski kaymakamlarımız Şafak Gürçam ve Aziz Mercan bize destek verdi, bize babalık yaptı. Karasu’daki Romanlara her zaman yardımcı oldular. Ama şimdi 50 lira 100 lira yardım veriliyor. Böyle destek mi olur” şeklinde konuştu.

AKYOL İKNA ETTİ

Karasu İlçe Emniyet Müdürü Halil Akyol, Roman vatandaşların yanına gelerek, sorunlarını dinledi. Akyol, “Sesinizi bu şekilde duyurmaya çalışmak doğru değil. Aranızdan iki temsilci ile Kaymakamlık makamına çıkarak görüşme yapın. Covid-19 tedbirleri devam ediyor. Herkes evine gitsin, Kaymakam Bey ile temsilcileriniz görüşsün” dedi. Destek sözü alan Roman vatandaşlar, olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir kaynakta görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır kaynaklara itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.

ROMAN VATANDAŞLAR BÖYLE İSYAN ETTi (izle):

...