-

İŞTEN ÇIKARTILAN İKİ İŞÇİ İLK KEZ KONUŞTU (izle):

...

Pazartesi günü düğün çıkışı yaşanan olayda Karasu Belediyesi Garaj Amiri Ahmet Parlak ve Yardımcısı Metin Soytürk’ü darp ettikleri iddia edilen belediye işçileri Erkan Gündüz ve Kamil Çelik, Karasu Haberleri İnternet Medyası ve Öncü Karasu Gazetesi’ne konuştu.

Karasu Belediyesi’nde kamyon şoförü olarak çalışırken 20 Ağustos 2021 tarihinde işten çıkartıldığına dair bir telefon aldığını söyleyen Erkan Gündüz, iş akdinin tek taraflı sonlandırıldığını öğrenince şok olduğunu belirtti. Gündüz şu ifadeleri kullandı:

MUHATAP BULAMADIK

“23 Ağustos 2021 tarihinde, eşim ve çocuklarımla birlikte Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’nın yanına giderek neden işten çıkartıldığımı öğrenmek istedim. Görüşme talebimi kabul etmediler. Başkan’dan da Başkan Yardımcısı’ndan da insan kaynaklarından da hiçbir bilgi alamadık. Muhatap da bulamadık.

Olaydan iki ay sonra Pazartesi günü, şantiye şefim Ahmet Parlak ve Yardımcısı Metin Soytürk ile ortak bir arkadaşımızın düğününde karşılaştık. Kendilerine neden işten çıkartıldığımı sordum. Daireye çıktığımı ve cevap alamadığımı belirttim. ‘Sebebini siz söyleyin’ dediğimde Ahmet Parlak üzerime yürüdü ve Metin Soytürk de hakaretler ederek bana vurdu. Gözlüğüm kırıldı ve arbede yaşandı. Kamil Çelik ile beraberdik. Kendimi savundum sadece.

HIRSIZLIKLA ALAKAMIZ YOK

Sonrasında açıklamalar yapıldı, kablo hırsızlığı yüzünden çıkartıldığımız söylendi, yazıldı. Hayır, biz kablo hırsızlığından çıkartılmadık. Bunu herkesin bilmesini istiyorum. Kablo hırsızlığıyla uzaktan, yakından alakamız yok. Kablo hırsızlığından kendileri para cezası verip ve kabullenip cezayı ödeyenler Karasu Belediyesi’nde çalışıyor. Alakamız olmayan biz ise suçsuz yere işten çıkartıldık”

Karasu Belediyesi’nde kepçe operatörü olarak çalışırken işten çıkartılan Kamil Çelik ise şöyle konuştu:

ÇEVREMİZE AÇIKLAYAMIYORUZ

“Meclis toplantısında, bizim için ‘Yanımıza gelselerdi konuşurduk’ diyorlar. Gidiyoruz, yanıt alamıyoruz. Neden çıkartıldığımızı bilmiyoruz. Çevremize açıklama yapamıyoruz. 04 diye tabir edilen bir maddeyle çıkartıldık. ‘Çalışanın suçu, günahı yoktur’ denilen bir maddeymiş.

Pazartesi günü de denk gelince sorduk ve öğrenmek istedik. Ama olmaması gereken şeyler yaşandı. Arbede oldu. Sonuçta onlar da Karasu’nun insanı ve yeğenleri de arkadaşımız. Fakat haberlerde kaçtığımız ve polis tarafından yakalandığımız yazıldı. Biz kaçmadık. Gidip teslim olduk. Kablo hırsızlığıyla itham edildik. Biz kablo çalmadık. Tek taraflı çıkartıldık. Birileri bize bir şey söylesin. Ailemize cevap veremiyoruz”

KUMPAS KURMADIK

Parlak ve Soytürk’e kumpas kurmadıklarını, yaşanan olayın işten çıkartılmasının devamı olduğunu dile getiren Erkan Gündüz, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kumpas kurmak istesek neden düğün cemiyetini seçelim. Biz neden gidelim. Böyle bir niyetimiz olmadı. Orada denk geldik ve sebebini sorduk. Cevap yerine yumruklaşmalar yaşadık. Bir yönetici böyle yapmamalıydı. Başka türlü geçiştirebilirdi”