-

Mart ayı olağan meclis toplantısında gündem dışı söz alan CHP’li Meclis Üyesi Şakir Şen’in deprem durumunda ilçe merkezinde yer alan eski binaların oluşturacağı riske karşılık bir açıklama yapan Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, işaret ettiği iki binanın yıkımının yaz sonunda gerçekleşmiş olacağına dikkat çekti. Sarı açıklamasında şunları söyledi:

İKİ BİNA ÖNCELİKLİ

“Depremle ilgili çalışmalarımızı bir yıldır sürdürüyoruz. İlçemizde çok katlı, üst katları atıl durumda olan ve tehlike arz eden binalar mevcut. Bunlardan biri trafiğe kapalı alanda bulunan Roma Pastanesi’nin üstü. Diğeri Kaymakamlık yanındaki yeşil bina ve yanındaki turuncu renkli bina.

Teknik ekiplerin bu binalara yönelik yorumu ‘Kendi kendilerine yıkılabilecek durumdalar’ şeklinde oldu. Sürekli yağmur ve nem aldıklarından, içleri de harabe durumda ve çürümüşler. Bir yıldan beri mevzuata uygun olarak bu konuda çalışıyoruz. Mevzuat tamamlandı.

Yeşil bina ve trafiğe kapalı alandaki binaların analizleri yapıldı ve binalar çürük çıktı. İtirazlar oldu, yeniden değerlendirildi, yine çürük çıktı. Kararlar tarafımıza ulaştı. 60 günlük tebliğ sürecinin ardından yıkım işlemi başlayacak.

İLK KARASU’DA UYGULANDI

Mevzuata uygun uzun süreç, Türkiye’de ilk defa Karasu’da uygulanıyor. Süreç sonunda iki binada sona gelindi. İyi ihtimalle yaz sezonuna doğru bahsettiğimiz iki bina yıkılmış olacak. Üniversite raporuna göre de biz yıkmazsak kendi kendine olduğu yerde çökecek”