-

CHP İLÇE BAŞKANLIĞI'NDAN KUTLAMA PROGRAMI (izle):

...

Atatürk Bulvarı’nda Cuma günü CHP Karasu İlçe Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen mini kutlama programına vatandaşlardan ilgi yoğun oldu. Atatürk anıtında Türk Bayrağı açan ilçe yönetimine, marşlar eşliğinde vatandaştan da katılım oldu.

Program öncesinde ve sonrasında, halka ücretsiz Nutuk kitabı dağıtıldı. İlçe Başkanı Aykut Süt, çocuklara şeker ikram etti. Atatürk anıtına çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Başkan Aykut Süt, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı ve bayram mesajını okudu. Süt, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bizi tutsak etmek isteyen güçler başarılı olamaz; çünkü Anadolu; elleri nasırlaşmış, yüreği tunçlaşmış, vatan vatan diye erkeğinin yanında kundaktaki çocuğu ile cepheden cepheye koşan anaların yurdudur. Takvimlerin 29 Ekim’i gösterdiği gün ilan edildi Cumhuriyet. Bugün Cumhuriyet Bayramının 98. yıldönümünü. İlk günkü heyecan ve mutluluk içinde kutluyoruz, kutlayacağız.

19 Mayıs 1919 aydınlanma yürüyüşü ile başlayan, dış güçler ve onların yerli işbirlikçilerine karşı kazanılan Kurtuluş Savaşı’nın taçlandırdığı Türk Devleti’nin adıdır Cumhuriyet. İnsanlık ve devletler tarihinin bugüne kadar tanıdığı ender birkaç devlet adamının biri olan ve 20. yüzyıla damgasını vuran Mustafa Kemal Atatürk ’ün Türk Ulusu’na armağan ettiği en güzel ve en anlamlı çağdaşlık projesidir Cumhuriyet.

Bu vesile ile, büyük milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlar, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, O’nun kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi, toprakların asıl sahibi analarımızı ve çocuklarımızı minnet ve rahmet duygularımla anıyor, saygılarımı sunuyorum”