-

BMC ARAZİSİNDEKİ ÇALIŞMA MECLİSTE (izle):

...

Karasu Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısında gündem dışı söz alan BBP Meclis Üyesi Mehmet Çatalbaş, BMC’nin İhsaniye Mahallesi’ndeki arazisinde bir çalışma gerçekleştirildiğini vurguladı.

Günlük yaklaşık 30 kamyon hurda alüminyumun BMC arazisine getirildiğini söyleyen Çatalbaş, “Arazi, alüminyum fabrikasına mı verildi? Burada hurda alüminyum mu eritilecek? Bu konuyla ilgili bilgi varsa meclisi ve kamuoyunu bilgilendiriniz” diye konuştu.

SARI: BEN BİLMİYORUM

Belediye Başkanı İshak Sarı ise, “Hurda alüminyum ile ilgili orada ne olup olmadığını ben bilmiyorum. Oranın, ASAŞ’a verildiğiyle ilgili duyum ve söylem var. ASAŞ, dünyanın sayılı firmalarından. Bunlar hep dedikodu mahiyetinde” dedi.

Arazinin tren vagonlarının alüminyum kısımlarının üretilmesi şartıyla ASAŞ’a verildiğinin söylendiğini ifade eden Başkan Sarı, “Hurda alüminyum değil, kalıp alüminyumların parça olarak verileceği söyleniyor” şeklinde konuştu.

Mehmet Çatalbaş, buna karşılık “Aldığımız duyumla burada alüminyumlar eritilerek tekrar alüminyuma dönüştürülmesi. Soğutmanın da deniz suyuyla yapılarak bu suyun tekrar denize verileceği yönünde. Eğer doğruysa balık ölümlerine ciddi sebebiyet verecektir” şeklinde konuştu.