KarasuHaberleri.com - Esra Angün'ün haberi

Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan Karasulu gazilere, KKTC tarafından gönderilen madalyalar geniş katılımlı bir törenle verildi. Törene, çok sayıda öğrencinin katılması dikkatlerden kaçmadı. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından şehitler için Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunuldu. Okunan tilavet sonrası davetlilere Kıbrıs Barış Harekatı ile ilgili video gösterimi izletildi. Törenin ilk konuşmasını Karasu Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Metin Yıldırım yaptı. “Ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak adlarını tarihe altın harflerle yazdıran, vatanının kutsal değerlerini korumak için güç şartlar altında canını ortaya koyan Mehmetçik’imiz, ülkemizin gurur kaynağı” diyen Yıldırım, “Şehit ruhlanmış, gazi ise onurlanmış askerdir. Gaziler, vatan sevgisinin birer sembolüdür. Şehit ve gaziler, toprağı ulus yapan değerlerdir. Gaziler, Türk kahramanlığının yaşayan destanıdır. İçinde şehitlik arzusu olmayan, gazi olamaz” ifadelerini kullandı.

 

Bizim milli davamız

 

Metin Yıldırım’ın konuşmalarının ardından kürsüyü devralan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karasu Şube Başkanı Enver Yıldırım, “Kıbrıs’ta 1960 ile 1974 yılları arasında Rumların, Kıbrıslı Türklere yönelik zulüm, Kahraman Türk ordusu sayesinde Kıbrıs Barış Harekatı ile sona erdirildi. Bu harekat, şehit ve gazilerimizle onurlanan şanlı bir tarih olarak altın harflerle silinmeyecek şekilde yazıldı” dedi. Kıbrıslı Türklerin uğradığı zulme son vermek için gerçekleştirilen harekatın Türk tarihinin de önemli bir kahramanlık örneği olduğuna da değinen Enver Yıldırım, “Kararlı mücadelemiz sonucunda kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), bugün adanın koruyucu en önemli parçası. Kıbrıs Türklerinin sabrı da bizim için bir gurur kaynağı. Kıbrıs, bizim milli davamız. Bu dava uğrunda şehit ve gazi olmak, bizim için onur. Görevimizi şerefle yerine getirmiş olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” sözlerine yer verdi.

 

İhaneti yapanları kınıyorum

 

Yıldırım’ın ardından Belediye Başkanı İshak Sarı’nın yaptığı konuşma dinleyenler tarafından takdir topladı. Türkiye olarak kıymetli bir coğrafyada olduklarının altını çizen İshak Sarı, “Bu nedenle dünyanın gözü de üzerimizde oluyor ve tüm sıkıntı ile zulümler de üzerinde olduğumuz coğrafyada gerçekleşiyor. Bizim gösterdiğimiz mücadelede de insanlarımız gazi ve şehit oluyor. Ne mutlu ki kendileriyle gururlanacağımız ve onurlanacağımız şehitlerimiz ve gazilerimiz var. Onlar sayesinde ülkemiz bugünlere gelebildi” şeklinde konuştu. Tarihte mücadelelerin verildiği davaya bugün Kıbrıs’ta ihanet edildiğini sözlerine ekleyen Başkan Sarı, “Bu ihaneti bugün yapanları kınıyorum” diye belirtti. Sarı’nın ardından söz alan Kaymakam Aziz Mercan, “Geçmişte olduğu gibi bugün de sıkıntılı günlerin içerisinden geçiyoruz” diyerek sözlerine başladı.

 

Beden ve yüreklerde yaşıyorlar

 

Tarihte gerçekleştirdiklerimizi anlatırken, halen onların içerisinde olduğumuzu da görüyoruz” şeklinde ifadelere yer veren Aziz Mercan, “Binlerce yıldır yaşadığımız yurdumuzda, binlerce yıl daha özgürce yaşamak için en büyük gücü de milli birlik ve beraberlikten alıyoruz. Bu salonu dolduran değerli gençlerimiz, gazilerimiz ile bir araya gelerek hem tarihe canlı tanıklık ediyor hem de onlardan kuvvet alıyor. Tarih bilinci ve şuuru olmayan toplumların geleceğinin olmayacağını unutmamalıyız. Şehit ve gazilerimiz, bu topraklarda bağımsız yaşayabilmemizi sağlayan en önemli şeref unsurları. Biz vatan sevgisini yüreklerimizde yaşarken, gazilerimiz hem yüreklerinde hem bedenlerinde yaşıyor. Bu nedenle gazilerimiz, Türk milleti var oldukça onur ve şeref timsali olmaya devam edecek. Gazilerimize olan borcumuzu hiçbir zaman ödeyemeyiz” ifadelerin kullandı. Mercan’ın konuşmaların ardından Milli Mücadele Madalyası Tevcih Töreni gerçekleştirildi. Karasulu on bir gaziye madalyalarını Kaymakam Mercan ve Başkan Sarı, takdim etmesinin ardından ilçe protokolü gazilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.