-

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle marketlerin 10:00 ile 20:00 saatleri arasında hizmet vermesine ve saat 20:00’dan sonra kapatılmasına karar verilmişti. Genelgede bakkal ve büfelerle ilgili bir detaya yer verilmemesi de uygulamada karışıklığa sebep olmuştu.

Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Cuma günü esnafa gönderdiği mesajda, bakkal ve büfelerin belirli şartlarla birlikte saat 20:00’dan sonra da açık olacağını duyurdu. Karasulu esnafa gönderilen mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Bakkal ve büfe esnafımızın dikkatine; depolama alanı hariç olmak üzere 100 m² altındaki yerlerin (alkol satışı yapılan yerler hariç) bakkal olarak kabul edilmesi ve çalışma saati kısıtlamasına tabi tutulmamaları gerekmektedir”

Bu açıklamayla birlikte, belirtilen şartlara uygun bakkal büfeler, hafta içi saat 20:00’dan sonra kapatılmadan ruhsatlarında belirtilen hizmet saatlerine uygun olarak açık kalabilecek. Uygulama, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması saatleri dışında kalacak ve hafta sonu 20:00’dan sonra kapatılacak.