-

ROMAN VATANDAŞLAR KALICI KONUT İSTİYOR (izle):

...

Geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışı sonrası Yalı Mahallesi Sahil Caddesi üzerinde ikamet eden Roman vatandaşların barakaları, kara dayanamayarak çöktü. Yağış nedeniyle de kullanılamaz hale gelen barakalarda ikamet edemez duruma gelen vatandaşlar, bir kez daha kalıcı konut talebinde bulundu.

Barakası, kar nedeniyle yıkılan Engin Tonguç, “Roman vatandaşların Akyazı, Hendek ve Sapanca’daki TOKİ evleri yapıldı. Karasu’da barakalarda yaşıyoruz. Çoluk çocuğumuzun ne yapacağı belirsiz. Barakamız yandığında bin 500 lira yardım yapıldı, gıda yardımı verildi. Ama o paraya biz nasıl yeni baraka yapalım, eşya alalım?” diyerek yetkililere seslendi.

BİR GÜN BİLE KALAMZLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sakarya milletvekillerine de seslenen Tonguç, “Tek isteğimiz kalıcı konut, ev istiyoruz. Çocuklarımızı okula gönderecek durum yok. Vekillerimiz gelse bir gün bile burada kalamaz, gelin ve halimizi görün” ifadelerini kullandı.

Barakası yıkılan Ayla Halıcı da “Eşim cezaevinde olduğu için çocuklarımla tek başıma yaşıyorum. Barakam yandığında bin 500 lira para alabildim. Dört çocuğum okula gidiyor. Kardan ötürü barakam çöktü. Devletimizden yardım bekliyoruz” diye konuştu.

30 YILDIR BU HALDELER

Yalı Mahallesi Muhtarı Dursun Ali Akbaş ise “30 yıldır mahallemin muhtarıyım. Roman vatandaşlarımızın en büyük çilesi bu. 30 yıldan beri bu insanlar çamurun ve suyun içinde yaşıyor. Eşyaları su içinde. Bu insanlar da Türk vatandaşı. Camitepe Mahallesi’nde yer bulduk ama hala kalıcı konut yapılmadı. Romanlara artık insan muamelesi yapılsın” dedi.

DESTEK GÖRMEDİK

Karasu Roman Vatandaşlar Dayanışma Derneği Başkanı Nuray Tuna da mescitleri ve şadırvanları için destek alamadıklarını dile getirerek kendi imkanlarıyla mescit, abdest alma yeri ve tuvalet yapmaya çalıştıklarını belirtti.