-

Hafta sonu Plaj Caddesi’nde bulunan ağaçların sökülmesine yönelik bir açıklama yapan Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, ağaçların budanıp zarar verilmeden sökülerek sahil projesi kapsamında Doğu Karadeniz Caddesi’ne dikildiğini belirtti.

Başkanı İshak Sarı, “Sokağa çıkma yasağını fırsata çevirerek Plaj Caddesi’nde orta refüj peyzaj düzenleme çalışmalarımızı başlattık. Orta refüjümüzde bulunan ağaçların altından elektrik hattı ve yağmur suyu hattı geçiyor” dedi.

1-2 YILA KALMAZ ZARAR VERECEKTİ

“Dikkatlice söktüğümüz ağaçlar yapı olarak uzun ve derin köklere sahip. 1 veya 2 yıl gibi kısa bir zaman diliminde köklerin bu hatlara ulaşıp can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürme ihtimali kuvvetle muhtemeldir” diyen Sarı, “Köklerin refüj ve yolları da yarıp patlatacağı, ağaçların boy ve genişlik itibariyle çok büyüdüğünden aydınlatma direklerinin ışıklarını kapatmaya başladığı, döktüğü yaprakların yağmur suyu mazgallarını tıkayarak sokaklarda su birikintisine sebep olduğu ortadadır” diye konuştu.

Belediye Başkanı İshak Sarı, “Zarar vermeden söktüğümüz ağaçlarımızı sahil projemiz kapsamında Doğu Karadeniz Cadde’sine diktik. İleride yaşanması kaçınılmaz sorunları bertaraf etmek maksadıyla Plaj Caddesi’ndeki bu ağaçlarımızın yerlerine daha estetik ve caddeyi güzelleştirecek ağaçlar dikerek hizmetlerimizi sürdüreceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.