-

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir kaynakta görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır kaynaklara itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.

MEHMET ÇATALBAŞ'IN BASIN AÇIKLAMASI (izle):

Karasu Belediyesi Büyük Birlik Partisi (BBP) Meclis Üyesi Mehmet Çatalbaş, bir basın açıklaması gerçekleştirerek Karasu Belediyesi ile alakalı açıklamalarda bulundu. Çatalbaş, tam kapanma dolayısıyla uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle basın açıklamasını, Plaj Caddesi üzerindeki evinin bahçesinde gerçekleştirdi. Açıklamaya ilçe basın kurum temsilcileri katıldı.

Basın açıklamasına BBP’nin Karasu’da 6 bin 812 kişinin oyunu aldığını ve görev süresince 7 bine yakın vatandaşın sözcüsü olmaya devam edeceğini belirten başlayan Mehmet Çatalbaş, “7 bine yakın vatandaşın verdiği vekalet ile Nisan ayında Belediye Meclisi’ne dört adet önerge verdik. Önergelerimizin cevapları geldi” diye konuştu.

BELEDİYE, CEZA KESMEKLE Mİ MÜKELLEF?

“Önergelerimden biri ‘Son bir yıl içerisinde Karasu Belediyesi Zabıta Amirliği, kaç adet işgaliye cezası kesmiştir? Bu cezaların kaç tanesi araçlardadır?’ şeklindeydi” diyen Çatalbaş, “Karasu Belediyesi’nden ‘Zabıta Müdürlüğümüz tarafından 1 Nisan 2020 – 1 Nisan 2021 tarihleri arasında 2 bin 808 adet araç işgaliye cezası kesilmiştir. 32 adet de seyyar satış işgaliye cezası kesilmiştir’ şeklinde cevap verildi. Yani Karasu Belediyesi bir yıl içinde 2 bin 840 kişiye ceza kesmiş. El insan diyorum. Bu belediye, ceza kesmekle mi mükellef? İcra avukatı olan Belediye Başkanı’nın ömrü cezalarla geçtiği için kendini bunlarla mı tatmin ediyor? Bunu halkın takdirine bırakıyorum” diye konuştu.

YASAL DEĞİL!

Nisan ayı meclis toplantısında bir yıllık yapılan iş ve işlemlerin denetim kurulu tarafından raporlanarak mecliste okunduğuna dikkat çeken Çatalbaş, “Bu raporda, zabıtanın araçlara kesmiş olduğu cezaların hukuki olmadığı anlatıldı. Yazılı olarak bildirildi. 8 bin 808 adet araca kesilen hukuksuz cezalar geri ödenecek mi? Bu cezalar yasal değil” ifadelerini kullandı.

BAŞKANA KINAMA YETKİSİ VERİLMEZ

“Yeşil alanlardan çıkartılan parsellere inşaat ruhsatı verildi mi? Yeşil alandan çıkartılan yer var mı?” diyerek ikinci önergeyi verdiklerini belirten BBP Meclis Üyesi Mehmet Çatalbaş, “Belediye Başkanı İshak Sarı, böyle bir önergenin verilmesini kınadığını söyledi. Belediye Başkanı’nın verilen önergeleri kınama değil, önergeleri araştırma yetkisi vardır. Görevi de araştırmak ve incelemektir” dedi. Çatalbaş, kendilerinin de bu konuyu araştırdıklarını dile getirdi.

ÖNCE BUNU ARAŞTIRIN

Çatalbaş, haritadaki yerini göstererek “434 ada 257 parsel, yeni yapılan emniyet binasının kuzey cephesinde. Bu yeşil alana iki adet blok yapılmış. Sayın başkan, önergeyi kınayacağına bu arsanın ne zaman yeşil alandan çıkartıldığını ve kimlerin blok yaptığını araştır. Kimler ruhsat verdi?” diyerek Başkan Sarı’ya seslendi.

EKSİK BİLGİ VERİLDİ

Karasu Belediyesi’ne kaç sözleşmeli personelin alındığını, işten çıkartılan ve işe alınanların ad ve soyadlarının taraflarına bildirilmesini isteyen bir önerge verdiklerini söyleyen Mehmet Çatalbaş, “Belediyeden, ‘1 Nisan 2019 tarihinden itibaren belediyemizde çalışan işçi, memur, sözleşmeli personelle ilgili bilgiler yazımız ekinde yer almaktadır’ şeklinde cevap aldık. Görüyoruz ki bu listede çok fazla eksik var. Bu listede 34 isim yer alıyor. Oysa ki işten çıkartılan, atılan ve emekli olanların sayısı 100’e yakın. Resmi rakamlar doğru değil. İşe alınanların listesi yok. KARSAŞ’ın listesi yok. Önergelere öyle cevaplar veriyorlar ki ilkokul çocuğuna okutsanız gülerler” ifadelerini kullandı.

Diğer bir önergenin de ‘2019 ve 2020 yılı içinde ilçede yapılan işlerde, asfalt alım ihalesi bordür ve bordürmatik alım ihalesi, beton alım işleri ihalesi, akaryakıt ve madeni yağ ihalesi yapıldı mı? Yapıldıysa kaç adet firma katıldı? 2019-2020 yıllarında belediye, dkaç adet doğrudan temin ile iş yapmıştır? Yapılan ve yaptırılan işlerin isimleri ve miktarlarının yazılı bildirilmesine’ yönelik olduğunu söyleyen Çatalbaş, şunları söyledi:

NEYİ SAKLIYORSUNUZ?

“Aldığımız cevap çok manidar ve akıllara durgunluk verecek türdendi. Tarafımıza, ‘Doğrudan temin ile yapılan alımların listelemesi yapılamamaktadır. Bütün bilgiler, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nde bulunmaktadır’ şeklinde cevap verildi. Hani şeffaf belediyecilik? Hani her şeyi halkla paylaşmak? Önemli olan, bu dosyaları halk ile paylaşmak. Neyi saklıyorsunuz?”

HİZMETE DEĞİL, ÖDEME ŞEKLİNE KARŞIYIZ

Yapılan hizmetlere değil, yapılma şeklinde ve ödeme yöntemlerine ve ödemelerinin halktan saklanmasına karşı olduklarını ifade eden Çatalbaş, “Lastik alım ihalesine giren bir kişi. Madeni yağ alımı ihalesine giren bir kişi. Bir milyon liralık mekanik malzeme alım ihalesine giren kişi sayısı bir. 535 bin liralık bordürmatik ihalesine giren bir kişi. 1 milyon 610 bin liralık hazır beton ihalesine giren kişi sayısı da bir. Sıcak asfalt ihalesine giren bir kişi. Tanesi 10 bin 630 liradan 3 milyon 393 bin 880 liralık aydınlatma direği alınmış 319 adet, ihaleye giren kişi sayısı yine bir. Bunlar ihale değil adrese teslimdir” şeklinde konuştu.

MİLLİ DAMAT YAKIŞTIRMASI

Son olarak Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gereken hizmetleri Karasu Belediyesi tarafından yine Karasu Belediyesi’nin bütçesiyle yapılmasına dikkat çeken BBP Meclis Üyesi Mehmet Çatalbaş, “İller Bankası’ndan Karasu’ya gönderilen paranın yüzde 40’ı Büyükşehir Belediyesi’ne ayrılıyor. Belediyeyi yönetenler, bu miktarları da Karasu Belediyesi bütçesinden harcıyor. Meclise sorduğumuzda, bütçeden ve Fen İşleri’nden sorumlu başkan yardımcısı, ben kendisine milli damat diyorum. Milli damat, Büyükşehir ile mahsuplaştığını belirtiyor. Halka kaç parayı mahsuplaştığınızı açıklayın. Ankara’da bir, Karasu’da iki, ülkenin ekonomisi damatlara bağlanmış durumda” diyerek sözlerini tamamladı.