-

Vatandaşlardan kurban artıkları hususunda daha fazla hassasiyet göstermelerini isteyen Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, “Vatandaşlarımızın özellikle Kurban Bayramı’nda çevre temizliği konusunda daha fazla hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz” dedi.

Başkan Sarı, “Vatandaşlarımızın, kurban kesim yerlerinin dışında kurban kesmemelerini, ayrıca kesilen kurbanların atıklarını çevreye veya çöp konteynırlarına atmamalarını rica ediyoruz. Kurban atıklarının gelişigüzel atılmaması için tüm mahallelerimizde çukurlar açtık. Çöp konteynerlerine atılan kurban atıkları ve sakatatlar hava sıcaklıkları nedeniyle çevreye kötü koku yayacak ve sağlık açısından olumsuz sonuçlara sebebiyet verecektir” şeklinde konuştu.

“Vatandaşlarımızın genel çevre temizliği kurallarına uyarak kurban artıklarını usulüne uygun olarak toprağa gömerek imha etmeleri çevre sağlığı için yapılacak en doğru davranış olacaktır” diyen Sarı, “Hassasiyet gösteren vatandaşlarımıza şimdiden teşekkür eder, tüm hemşehrilerimize hayırlı bayramlar dilem” ifadelerini kullandı.