-

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Belediye Başkanı İshak Sarı mesajına; “Cumhuriyetin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz” diyerek başladı.

“Kurtuluş Savaşı’mıza liderlik eden Atatürk, kısa yaşamına sığdırdığı başarılarıyla, öngörüleriyle, eserleriyle, milli belleğimizde ve dünya tarihinde yerini almış, büyük bir komutan, saygın bir liderdir” diyen Sarı, “Gazi Mustafa Kemal, zor şartlar altında önderlik ettiği İstiklal mücadelesinin kazanılmasının ardından kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile bizlere demokratik bir Cumhuriyet, bağımsız bir ülke bırakmıştır” ifadelerini kullandı.

Başkan Sarı, mesajını “Bugün bizlere düşen, vatanımıza ve bayrağımıza her zamankinden daha fazla sahip çıkarak, onun bırakmış olduğu mirası geleceğe taşımak ve göstermiş olduğu yolda muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için var gücümüzle çalışmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, bu güzel vatanı bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum” diyerek tamamladı.