-

Karasu’da geniş bisiklet yolları esnafı mağdur ediyor Karasu’da geniş bisiklet yolları esnafı mağdur ediyor

CADDE ESNAFININ BEKLENTİSİ GÖZ ARDI EDİLMEMELİ (izle):

...

Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cihan Emre, Kabakoz Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan esnafın cadde projesine yönelik beklentilerini dinledi. Esnafı ziyaret eden Emre, esnafın beklentilerine yönelik bir de basın açıklamasında bulundu.

Karasu Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan ve Cumhuriyet Caddesi’ni de kapsayan yol çalışması öncesi esnafın talebinin çift yön odluğuna vurgu yapan Emre, konuyla alakalı şu açıklamada bulundu:

ESNAFIN ÇİFT YÖN TALEBİ

“Karasu esnafımız, zor günlerden geçmekte ve ayakta durma mücadelesi vermektedir. Karasu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapımına başlanacak olan yol düzenleme çalışması öncesi cadde esnafımızın beklentilerine de kulak verilmesi gerekir.

Cumhuriyet Caddesi esnafımız, tek şerit gidiş, yolun tek tarafına park yapılması ve tek tarafının da bisiklet yolu olması fikrinin yeniden gözden geçirilmesini istemekte. Esnafımız, caddenin gidiş-geliş olarak düzenlenmesini istemektedir.

Ayrıca tek taraflı park yapılması yerine çit taralı park talepleri mevcut. Çünkü tek taraflı parklanma, hem esnafın hem de ev sahiplerinin büyük park sorunu yaşamasına neden olacaktır. Tek şerit ve tek yön park yapılması halinde esnafın bu caddede adeta yok olması muhtemeldir. Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetim kurulu üyelerimiz ile Cumhuriyet Caddesi esnafının istişaresi kayıt altına alınıp esnafın ismi ve imzası ile konunun Karasu Belediyesi yetkililerine iletilecektir”