-

CANKURTARAN KULESi TAHRiP EDiLDi, BÖLGE HALKI TEPKi GÖSTERDi (izle):

...

Olay, Karasu ilçesi Batı Karadeniz Caddesi sahil bölgesinde yaşandı. İddialara göre, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından 3 numaralı kule, otomobilin arkasına bağlanarak metrelerce sürüklenerek tahrip edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, olaya ilişkin inceleme başlattı. Salı günü görevi başına gelen cankurtaran olayın şokunu yaşadı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, soruşturma başlattı. Bölge halkı yaşanan olaya tepki göstererek terbiyesizlik olarak nitelendirdi.

Görünce gözüm yaşardı, büyük terbiyesizlik

Tatilci Emine Çiçek, “Cankurtaranımız Selim burada bizim için canını feda ediyor. Kuleyi her zaman gözümüz gibi koruruz. Kilidini bile kırsalar değiştiririz. Bu büyük terbiyesizlik. Bu, ikinci olay. İlk geldiği gün de devirmişler. Tepki vermeliyiz. Kim yapabilir, bu kuleyi istemeyenler. Gerçekten söylemek için laf bulamıyorum. Gözüm yaşardı. Görür görmez eşimle çok üzüldük. Bu kuleden ne istiyorlar? Burada cana can katacak elemanın zimmetli malı bu. Kelimelerimi unuttum bunu görünce” ifadelerini kullandı.

Tatilci Muhittin Özdemir ise, “Yaklaşık on yıldır buradayım, ilk defa böyle bir şey görüyorum. Hiç insanlığa sığan bir olay değil, hatta insanlık dışı bir olay. Neden özellikle bu kuleye zarar veriliyor? Geçen gün de 3 numaralı kule tahrip edilmişti. Neden kuleyi yıktılar, neden aracıyla üzerinden geçtiler. Anlamış değilim” dedi.