-

CANKURTARANLAR, SEZONU KAPATTI (izle):

...

Yaz sezonunda üç ay süreyle görev yapan ve üç ilçede hayat nöbeti tutan Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı cankurtaran ekipleri, 15 Eylül günü itibariyle yaz sezonunu resmen sonlandırdı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Cankurtaran Grup Amir Yardımcısı Samet Karaca, 15 Haziran’da başlayan ve 15 Eylül’de biten üç aylık görev süreleri boyunca 473 boğulma vakasına müdahale ettiklerini ve kaybolan 600 çocuğu ise ailelerine teslim ettiklerini belirtti.

Karaca, “Üç ilçede 45 kula 61 personel ile sezona başlamıştık. Tempolu bir sezon geçirdik. Yaklaşık 1 buçuk milyon vatandaşa hizmet verdik. Müdahale ettiğimiz 473 vakadan sadece 25’ini sağlık ekiplerine teslim ettik. Üç vatandaşımız da hastanede yaşamını yitirdi. Sorumluk sahamız dışında da üç vatandaşımız hayatını kaybetti” dedi.

Üç ilçe arasında en yoğun ilçenin Karasu olduğunu belirten Samet Karaca, “Sadece Karasu’da 300 vakaya müdahale edildi. Yaklaşık 600 kaybolan çocuğu da ailelerine teslim ettik. Ne yazık ki biri yaşamını yitirdi. Karadeniz bölgesi diğer bölgelere göre daha tehlikeli. Vatandaşımız, cankurtaranların uyarılarını dikkate alırsa kayıplar en aza inecektir” diye konuştu.