-

EVİNİN ÇATI KATINDA YAVRU BAYKUŞLARI BULDU (izle):

...

Karasu’nun Akkum Mahallesi’nde bulunan iki katlı evlerinin çatı katından yaklaşık 15 gündür nefes ve hırıltı benzeri seslerin geldiğini fark eden Hasan Elmacı, çatıya çıktığında seslerin kaynağını görünce şaşkınlığını gizleyemedi.

Bir baykuşun evlerinin çatı katına üç adet yavru bırakmış olduğunu fark eden Elmacı, yavruların annesinin de ortalarda olmadığını fark etti. Üç yavru baykuşu kutuya koyan ve balkona indiren Hasan Elmacı, yavrulara solucan ve tavuk eti verdi.

VETERİNER HEKİME TESLİM ETTİ

Yavru baykuşları Belediye veterinerine teslim eden Elmacı, “Yaklaşık 15 günden beri evimizin çatısından değişik sesler geliyordu. Çatıya çıktığımda daha önce görmediğim yavru hayvanlara rastladım. Yaklaştığımda üç adet yavru baykuşun birbirine sarılarak hırıltı çıkardıklarını fark ettim. Baykuşları balkona indirdim, kutuya koyarak yem verdim. Ertesi gün de Karasu Belediyesi Veteriner Hekimi Hamza Ayar’a teslim ettim” dedi.

DUYARLI OLALIM

Karasu Belediyesi Veteriner Hekimi Hamza Ayar, Karasu’da vahşi hayvanların ender görüldüğüne dikkat çekti ve bu tür hayvanların türlerinin devamını sağlamak adına sahipsiz, hasta, yaralı olan hayvanların kendilerine teslim etmeleri konusunda vatandaşa çağrıda bulundu.

Ayar, “Doğal hayatta bulunan yabani hayvanları teslim alıyoruz, genel sağlık kontrolünden geçiriyor, varsa tedavisi yapıyoruz. Ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Sakarya Bölge Müdürlüğü yetkililerine teslim ederek devlete ait orman alanlarında doğal yaşamlarına bırakılmasını sağlıyoruz” diye konuştu.

ENDER RASTLANAN TÜR

“Teslim aldığımız ve ender görülen türden olduğunu tespit ettiğimiz üç baykuş yavrusunun da sağlık kontrollerini yaptık. Bir tanesinin ayağına ip dolanması nedeniyle hafif bir aksama mevcut. Genel olarak bir sağlık sorunları yok. Duyarlı vatandaşlarımız sayesinde böyle nadide hayvanların yaşam haklarını da onlara geri vermiş oluyoruz” diyen Hamza Ayar, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bölgemizde doğal hayvanların görülmesi çok güzel. Soylarının ilimizde devam ettirmek her duyarlı vatandaşın görevi. Halkımızdan, gördükleri yaralı veya rehabilite edilmeye muhtaç vahşi hayvanları Karasu Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi’ne bildirmelerini rica ediyoruz”

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir kaynakta görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır kaynaklara itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.