-

Karasu İlçe Müftülüğü tarafından, Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda Camiler ve Din Görelileri Haftası dolayısıyla “Hz. Peygamber ve Vefa Toplumu” konulu konferans gerçekleşti.

Konferansa Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, İlçe Müftüsü Bektaş Günay, Fatih Hürrem Çavuş Camii İmam Hatibi Metin Kaçar, ilçe vaizi, camii imam hatipleri, müezzinler, müftülük personelleri ve çok sayıda davetli katılım sağladı.

Programın sunuculuğunu Yeni Camii İmam Hatibi Amil Gündüz üstlendi. Konferans, Yassıgeçit Mahallesi Camii İmam Hatibi Ömer Faruk Köroğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından İlçe Müftüsü Günay, açılış konuşması yaptı.

BENCİL TOPLUMDA VEFANIN ÖNEMİ

Bizler Kur’an’ın öğrencileriyiz” diyen Bektaş Günay, “Peygamber Efendimiz’in (sav) de müritleriyiz. Bu münasebetle, bir konferans tertiplemiş olduk. Camilerimizde, Kur’an kurslarımızda, Allah’ın dinin tedris edildiği yerlerde, burada, onlara hizmet etmeye çalışıyoruz. Konferansımıza katılımızdan ötürü teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Günay’ın konuşmalarının ardından kürsüyü Fatih Hürrem Çavuş Camii İmam Hatibi Kaçar devraldı. Haz. Peygamberin tasavvur ettiği vefa toplumuna vurgu yapan Metin Kaçar, günümüz toplumundaki eksiklikleri dile getirdi.

İnsanların bencilleştiği ortamda vefa kelimesinin daha bir önem taşıdığına dikkat çeken Kaçar, pandemide arkadaşlık, komşuluk ve akrabalık ilişkilerinde sıkıntılı süreçten geçildiğinin de altını çizdi.

İmam Hatip Kaçar’ın konuşmalarının ardından Başkan Sarı, müftülük adına Metin Kaçar’a hediye takdim etti. İshak Sarı, bu tür konferansların devam etmesi gerektiğini belirterek ilçe müftülüğüne teşekkürlerini iletti.