-

KARASU JANDARMASINDAN HAYAT KURTARACAK UYGULAMA (izle):

...

Karasu İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik ekipleri tarafından Karasu-Adapazarı yolu D650 karayolu üzeri eski TİGEM mevkiinde “Trafik Yaşam Çadırı” kuruldu. “Trafikte 5 dakika mola hayat kurtarır” sloganıyla gerçekleştirilen uygulamada sürücülere çay ve tatlı ikramında bulunuldu, bilgilendirici videolar izlettirildi.

Jandarma ekipleri, gün boyunca araçları tek tek durdurarak “Ehliyet ve ruhsat kontrolü yapmıyoruz, Huzurunuz ve güvenli sürüş için beş dakika mola vermek ister misiniz? Çay ve tatlı ikramımız var” diyerek sürücülere mola vermeleri konusunda çağrıda bulundu.

Sürücülerin de memnuniyetle yaklaştığı uygulamayı Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Karasu İlçe Jandarma Komutanı J. Üsteğmen Hasan Alataş ve Karasu İlçe Emniyet Müdürü Halil Akyol da yerinde inceledi, bildi aldı.

KARASU’YA ÖZGÜ UYGULAMA

Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, uygulamayla ilgili “Karasu İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı 15 kişilik personel ile 5 ayrı ekip çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında ulusal bazda bir projenin Karasu ayağı olarak değil, bizzat Karasu İlçe Jandarma Komutanlığı’mız tarafından gerçekleştirilen bir uygulama olarak buradayız” dedi.

Helvacı, “Bu uygulamanın amacı sürücüler arasında farkındalık oluşturmak. Uzun süre araç kullanarak yorgunluk sebepli kazaların önüne geçmek ve cep telefonu kullanımı, alkollü araç kullanımı ve kemer takmaya yönelik bir farkındalık da uyandırılması amaçlanıyor” diye konuştu.

SÜRÜCÜLER MEMNUN KALDI

Uygulamadan memnuniyet duyduğunu belirten araç sürücüsü Yavuz Soysal ise “Uygulamayı olumlu buldum. Uzun yoldan geliyorum, canım çay da istiyordu. Keşke düzenli uygulansa. Molamı verdim, çayımı içtim ve bilgilendirici videoları da izleyeceğim” şeklinde konuştu.

Bülent Nahya, “Bunun devamını diliyoruz. Her zaman böyle olursa tabii ki yolcularımız daha memnun kalacak. En azından bir ara mola verildi. Uyku halimizi giderdik” dedi. Şevki Helal, “Şu an Sakarya’nın jandarmasının yapmış olduğu yapmış olduğu vazifeden çok memnunuz” şeklinde konuştu. Sevim Berberoğlu ise, “Böyle bir programın düzenlenmesi ayrıcalık olmuş. Trafik ile ilgili filmini izledik. İkramlar çok güzel düşünülmüş” sözlerine yer verdi.

SÜRÜCÜLERİMİZE UYGULAYACAĞIZ

Karasu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kerim Uyar ise “Her şeyin ceza olmadığını anlatan olumlu bir uygulama. Biz de oda olarak bu uygulamayı ilçe içerisinde taksici, minibüsçü ve servisçilerimiz için de gerçekleştireceğiz” iadelerini kullandı.