-

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, mesajına “Engelli vatandaşlarımız, ‘Önce İnsan’ anlayışına sahip olan aziz milletimizin ayrılmaz bir parçasıdır. Devlet ve millet olarak her konuda engelli vatandaşlarımızın yanında yer almaya, onların hayatlarını kolaylaştırmaya büyük önem vermekteyiz” diyerek başladı.

NELER YAPABİLECEKLERİNİ GÖRÜYORUZ

“Devlet olarak bize düşen, engelli vatandaşlarımızın haklarını gözeterek, karşılaştıkları sıkıntıları asgari düzeye çekmektir. Engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde neleri yapabileceklerini görüyor, birçok sıra dışı başarılara şahit oluyor onların yaşama sevinciyle hayata sarılmalarından büyük mutluluk duyuyoruz” Diyen Helvacı, mesajını şu ifadelerle tamamladı:

“Özellikle son yıllarda spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına kadar hemen her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin bu azim ve özgüvenleri her türlü takdiri hak etmektedir.

Unutmayalım ki, her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, kalıcı çözümler üretmek için çaba göstermek, sadece engellileri ve ailelerini ilgilendiren bir husus değil, toplum olarak tüm kesimlerin ortak sorumluluğundadır. Karasu Kaymakamlığı da bu sorumluluk bilinci ile hareket etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle bu anlamlı günün toplumsal sorumluluğumuzu artırmasını temenni ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine saygı ve sevgilerimi sunuyorum”