Yaz Kur’an kursu boyunca öğrendikleri dini bilgilere dair bir bilgi yarışması düzenleyen Karasu Merkez Camii İmam Hatibi Ali Sarımert, yarışma sonunda birinci gelen öğrenciye bir adet bisiklet hediye etti. Merkez Camii yaz Kur’an kursunda eğitim gören Ahmet Hindavi, Oğuzhan Aykır, M.Emin Yavuzyiğit, Umut Adıyaman ve H.İbrahim İmamoğlu, sorulan 20 dini soruyu yanıtlayarak büyük hediye için yarıştı. 18 Ağustos Cuma günü Cuma Namazı öncesi camide yapılan yarışmanın jüriliğini de Rize Çamlıhemşin İlçe Müftüsü Fatih Erdoğan yaptı.

 

 

 

Kur’an kursu öğrencilerine sorulan soruları, cami cemaati de büyük bir dikkatle takip ederken, öğrenciler, hem bilgi sahibi olmanın hem de bu bilgileri yarıştırmanın heyecanını yaşadı. Rize Çamlıhemşin İlçe Müftüsü Fatih Erdoğan, yarışma sonunda “Soruları bizler bile yanıtlarken bazen tereddütte düştük. Ali Hocamıza teşekkür eder, öğrencilerimizi tebrike derim. Bizim gözümüzde bu beş yavrumuz da birincidir. Ama kağıt üzerinde tüm soruları doğru yanıtlayan ve 100 tam puan alan Ahmet Hindavi birinci gelmiştir” dedi.

 

Karasu Merkez Camii İmam Hatibi Ali Sarımert ise, “Diyanet İşleri Başkanlığı’mız toplumu din konusunda aydınlatmak ve onların dini eğitimlerine yardımcı olmakla görevlidir. Biz de Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın taşra teşkilatları olarak bazı programlar düzenliyoruz. Öğrencilerimiz kışın okullara gidiyor, yazın tatile giriyorlar. Bu tatillerini en güzel şekilde değerlendirmeleri için onlara hem Kur’an kurslarında hem de camilerimizde yaz kurları düzenliyoruz. Bu kurslarımıza öğrencilerimizin katılımı oldukça yüksek, katılımdan oldukça memnunuz. Yavrularımız Kur’an-ı Kerim öğreniyorlar hem de dini bilgilerini öğreniyorlar. İtikat, ibadet, ahlak ve siyer gibi temel dini bilgiler konularında bilgiler ediniyorlar. Bunların yanında sosyal ilişkileri, adab-ı muaşereti, büyüklere küçüklere saygıyı, sevgiyi, vatan, millet, bayrak sevgisini bu kurlardan alıyorlar. Biz her kursun sonunda öğrencilerimizin çalışmalarını gözlemlemek, hem de onların motivasyonlarını arttırmak için yarışmalar düzenliyoruz. Amaç bu vesilelerle çocuklarımızın Kur’an-ı Kerim’e, dini bilgilere ilgisini arttırmak motivasyonlarını yükseltmektir. Bu tür yarışmalar öğrencilerimizin için çok faydalı ve verimli olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

HABERE AİT VİDEO ve FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: