KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu / Nevtan Angün

Bir süre önce “Uyarı dönemi bitti, ceza dönemi başlıyor” şeklinde haber yaptığımız Çöp Saati uygulamasında uyarılara kulak vermeyen vatandaşlara cezai işlem uygulanmaya başlandı. “Karasu’nun temizliğini ve görüntüsünü önemsiyoruz” vurgusu yapılarak vatandaşın mağdur olmaması için uyarıda bulunuldu.

Karasu Belediyesi, sosyal medya hesabında ceza makbuzlarını yayınlayarak, uygulamanın titizlikle sürdürüldüğünü ortaya koydu. Makbuzların üzerine “Çöp saatlerine uymayanlara cezai işlem uygulamaları devam ediyor” notu eklenen paylaşımda Karasu Belediyesi Zabıta Müdürü Talat Kaptan imzasıyla şu ifadeler kullanıldı:

“İçerisinde bulunduğumuz pandemi döneminde, hem halk sağlığını koruma hem de çevre kirliliğini önleme adına, halkımızdan çöplerini akşam saat 20:00 ile 22:00 arası en yakın çöp kamyonlarının geçiş güzergahlarındaki cadde ve köşe başlarına bırakılmalarını rica ediyoruz. Aksi takdirde zamansız çöp çıkaran şahıslara belediyemizin almış olduğu encümen kararı ile 392 TL cezai işlem uygulanacağını özellikle belirtiyoruz”