-

Sakarya Ticaret Sanayi Odası (SATSO) 17.Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Çatalbaş, gerçekleştirilen video konferans toplantısında Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ile ilgili çarpıcı detaylara değindi.

Çatalbaş, SATSO Başkanı Akgün Altuğ başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, konuşmasına “Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ile ilgili yer arayışı Sakarya’nın gündeminde bulunuyor. Konuyla alakalı olarak bazı sivil toplum örgütleri ve siyasiler de bu konuyla alakalı basın açıklamaları yaptı” diyerek başladı.

KUZEY BÖLGESİNİN AVANTAJLARI

“Hem bir Karasulu hem de kuzey bölgesini temsilen, Karasu ve Kaynarca arasında 2 bin 700 dönümlük ahzine arazisinin en uygun yer olduğunu belirtmek istiyorum” diyen Mehmet Çatalbaş, “Bu arazinin deniz yolu, karayolu ve tren yolunun güzergahında bulunması ve Doğu Marmara’ya yakın olması nedeniyle SUBÜ yerleşkesinin bu bölgeye kurulmasının uygun olduğunu düşünüyorum” dedi.

SATSO 17.Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Çatalbaş, “SUBÜ yerleşkesi eğer merkezde veya güneyde olursa, şehrin trafiğini fazlasıyla harap edecektir. Kuzey bölgesinde olması en doğru tercih olacaktır” diyerek üniversite yerleşkesinin niçin kuzeye yapılması gerektiği konusuna da vurgu yaptı.