29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Cumartesi günü düzenlenen çelenk koyma töreninin ardından Pazar günü Kaymakamlık Makamında gerçekleştirilen resepsiyon ve Atatürk Spor Salonu’nda yapılan programı ile devam etti. Saat 09:30’da Karasu Hükümet Konağı Kaymakamlık makamında, Karasu Kaymakamı Aziz Mercan ve Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, tebrikleri kabul etti. Resepsiyonda ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş ile gaziler de hazır bulundu. Yapılan ikramların ardından Karasu Kaymakamı Aziz Mercan davetlilerin bayramını tebrik etti. Mercan, “Bugün Cumhuriyet’in 94.yıldönümünü kıvançla kutluyoruz. Temenni ediyorum ki, Cumhuriyetimiz ilelebet devam edecek. Atatürk’ün belirttiği muasır medeniyetler seviyesine çıkma hedefini hep beraber gerçekleştireceğiz. Hepinizin bayramını kutluyorum” dedi.

 

Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen resepsiyonun ardından kutlama programı, saat 10:30’da Karasu Atatürk Spor Salonu’nda başlayan tören ile devam etti. Sunumunu FSM Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Berra Ersoy ve Atatürk Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Emrah Aydoğdu’nun yaptığı program, Karasu Kaymakamı Aziz Mercan ve Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’nun öğrencileri ve vatandaşı selamlaması ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu Müzik Öğretmeni Emin Savaş Ersöz öncülüğünde İstiklal Marşı okundu. Kaymakam Aziz Mercan, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

 

 

Mercan konuşmasında, “Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün eseri Cumhuriyetimizin 94.kuruluş yıldönümüdür. Bu en büyük bayramımız yüce milletimize ve Karasu halkına kutlu olsun. Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma savaşı; cumhuriyet ise yeniden dirilişin simgesidir. Cumhuriyet idaresi, özgürlük ve milli egemenlik ilkeleri üzerine kurulmuştur. Cumhuriyetin ilanı da, Türk milletinin bağımsızlığının yegane sembolüdür. Sevgili gençler; Atatürk, cumhuriyeti sizlere emanet etmiştir. İnanıyoruz ki, Türk gençliği bu emaneti ilelebet koruyacaktır. Aziz vatandaşlarım; Atatürk’ün muasır medeniyetler üzerine çıkma ülküsü, bizler için en büyük hedeftir. Bu hedefe ulaşmak için de cumhuriyetimize sahip çıkmamız gerekir. 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç cumhuriyetimize sahip çıkmak ve gerektiğinde fedakarlıkta bulunmak hepimizin görevidir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını minnet ve rahmetle anarken hepinizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

 

Mercan’ın konuşmasının ardından FSM Ortaokulu öğrencisi Efe Aksoy, “Akdeniz’e Doğru” adlı şiiri okudu. Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Sümeyye Depe, “Biz Cumhuriyetiz” adlı şiiri seslendirdi. Sezi Eratik Ortaokulu öğrencisi Nehir Parmak, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” adlı şiiri seslendirdi. Karasu Halk Eğitimi Merkezi Usta Öğreticisi İsmail Hakkı Yavuzyiğit öncülüğünde Kuzeyin Yıldızları halk oyunları ekibi, dans gösterileri ile büyük alkış aldı. “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” konulu şiir ve kompozisyon yarışmaları ile Cumhuriyet koşusunda dereceye giren öğrencilere ödülleri ve madalyaları verildi. Öğrencilere ödüllerini Kaymakam Aziz Mercan, Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Tevfik Altunel, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Kemal Ataç ile Karasu MYO Müdürü Zafer Tatlı verdi. Okulların tören geçişi ve Kaymakam ile Belediye Başkanı’nın korteji selamlamasıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı sona erdi.

 

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI ÇELENK TÖRENİ: Haberi okumak için buraya tıklayın

 

“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” konulu şiir ve kompozisyon yarışmaları ile Cumhuriyet koşusunda dereceye giren öğrenciler şöyle sıralandı:

 

ORTAOKULLAR ARASI ŞİİR YARIŞMASI:

1) Nisanur Yılmaz (Şehit Oktay Demirci Ortaokulu)

2) Kevser Sezer (Denizköy Ortaokulu)

3) Hüseyin Akın Erdeğer (FSM Ortaokulu)

 

ORTAOÖĞRETİM OKULLARI ARASI KOMPOZİSYON YARIŞMASI:

1) Zeynep Göksu (Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)

2) Muhammed Arda Uysal (Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)

3) Vildan Sancaktutan (Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)

 

CUMHURİYET KOŞUSU KÜÇÜK KIZLAR:

1) Neslihan Tekdemir (Cumhuriyet Ortaokulu)

2) Esila Çelik (Cumhuriyet Ortaokulu)

3) Zehra Ergün (Cumhuriyet Ortaokulu)

4) Zehra Ulusoy (İmam Hatip Ortaokulu)

5) Ecrin Aydın (İmam Hatip Ortaokulu)

 

CUMHURİYET KOŞUSU KÜÇÜK ERKEKLER:

1) Hasan Balta (İmam Hatip Ortaokulu)

2) Efe Tolha Türk (İmam Hatip Ortaokulu)

3) Mücahit Yavuzyiğit (Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu)

4) Keren Sarıoğlu (İmam Hatip Ortaokulu)

5) Alpay Akyurt (Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu)

 

CUMHURİYET KOŞUSU YILDIZ KIZLAR:

1) Sude Salgın (Cumhuriyet Ortaokulu)

2) Efsane Tur (Cumhuriyet Ortaokulu)

3) Ayşegül Rana Özpınar (FSM Ortaokulu)

4) Gökçe Aşık (İmam Hatip Ortaokulu)

5) Aylin Yendekoğlu (FSM Ortaokulu)

 

CUMHURİYET KOŞUSU YILDIZ ERKEKLER:

1) Ensar Hısım (İmam Hatip Ortaokulu)

2) Aptullah Gündoğdu (TOKİ Demokrasi Ortaokulu)

3) Metehan Türkmen (FSM Ortaokulu)

4) Alper Keskin (FSM Ortaokulu)

5) Can Menteşe (Kurudere Ortaokulu)

 

CUMHURİYET KOŞUSU GENÇ KIZLAR:       

1) Seher Atmaca (Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)

2) Zeynep Demirci (Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi)

3) Pınar Kaya (Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)

4) Nisa Durdu (Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)

5) Rabia Eraslan (Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)

 

CUMHURİYET KOŞUSU GENÇ ERKEKLER:

1) Faruk Yanık (Atatürk Anadolu Lisesi)

2) Mustafa Berkay Sezer (Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)

3) Eray İlkay Şentürk (Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi)

4) Uğur Özden (Atatürk Anadolu Lisesi)

5) Fikret İskender (Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)

 

HABERE AİT VİDEO AŞAĞIDA: