KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi  /  Fotoğraf ve Kamera: Esra Angün

 

 

Karasu’da İlçe Denetim Komisyonu eşliğinde işletmeleri denetleyen Kaymakam Aziz Mercan ve Emniyet Müdürü Hakan İzmir, denetimler sırasında ilçe merkezinde vatandaşlarla da sohbet etti. Vatandaşa maske konusunda hatırlatmalarda bulunan Mercan ve İzmir, 81 şehirle birlikte eş zamanlı denetimde bulundu.

 

İlçe esnafının kurallara uyup uymadıklarını yerinde gördüklerini belirten Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, “Koronavirüs sürecinden beri Karasu halkı kurallara uymak konusunda gerekli özeni ve hassasiyeti gösterdi. Yaşanan bireysel sıkıntılar dışında halkın kurallara uyduğunu gözlemledik” dedi.

 

 

HALKTAN BÜYÜK HASSASİYET

 

Covid-19 tedbirleri kapsamında Çarşamba günü 81 şehirle eş zamanlı gerçekleştirilen denetimlerde işletmelerin kurallara riayet ettiğini de sözlerine ekleyen Mercan, “Halkımız da maske konusunda hassasiyetini sürdürüyor. Bu süreçte kurallar sadece devletin önlemleriyle değil, halkın benimsemesi ve uygulama konusunda özen göstermesiyle devam ettirilebilir” diye konuştu.

 

Atatürk Bulvarı’nda işletmecilik yapan Rasim Tuşa ve Kali Bozduman, kurallara uyduklarını ve müşterilerinin de hassasiyet gösterdiğini belirterek denetimlerden duydukları memnuniyeti de dile getirdi.

 

ÇEŞİTLİ YORUMLAR

 

Vatandaş ise çeşitli yorumlarda bulundu. Tatilci vatandaş Bedriye Kılyar, “Karasu’da İstanbul’dan daha rahatım. Çünkü burada esnaf ve vatandaşlar kurallara uyuyor” diye konuştu. Murat Keskin, alınan önlemleri güzel bulduğunu belirtirken Osman Dağabakn ise İşletmeler kurallara uyuyor ama insanlarımız daha da bilinçlenmeli” ifadelerini kullandı.

 

Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, denetimler sonunda halka ve işletme sahiplerine, kurallara yönelik gösterdikleri hassasiyet için de teşekkür etti. Denetimler, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Karasu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri gözetiminde ilçe genelinde gün boyu devam etti.

 

KARASU'DA DENETİM BYLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ: