-

Yaklaşan Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimlerinin esnafın kaderine etki edeceğine dikkat çeken Hüseyin Can, adaylığını açıkladı. Can, “Bir kez daha aday olan mevcut başkanın ve dördüncü defa aday olmaya hazırlanan Cihan Emre, esnafta beklenen heyecanı yakalayamadığını üzülerek gördüm” dedi.

BAYRAĞI DEVRETME ZAMANI GELDİ

“İlyas Balcı’nın bugüne kadar Karasu esnafına ve Esnaf Odası’na çok önemli hizmetlerde bulundu” diyen Hüseyin Can, “Bu zamana kadar yaptıklarından dolayı İlyas Balcı’ya teşekkür ederim. Esnafımız İlyas Balcı’yı 26 yıla yakın bir süredir kendisini başkan sıfatı ile ödüllendirdi. Ancak kabul edelim ki ilk günkü heyecanı kalmadı. Dolayısıyla Balcı’nın artık bayrağı devretme zamanı geldi. Esnafımızın çok büyük bir kısmı da bizimle aynı görüşte” diye konuştu.

ESNAFIMLA YOLA ÇIKTIM

Başkan adayı Can, “Uzunca bir süreden bu yana yapmış olduğumuz istişareleri sonlandırma aşamasına geldik ve Esnaf Odası Başkanlığı için aday olmaya karar verdim. Aday olmak için geç kaldığımızı ya da prestij sağlamak için aday olduğumuzu söyleyerek yıpratma yoluna gidecek kişiler ve gruplar olacağının bilincindeyiz. Kalan sürenin yeterli olup olmadığını ya da prestij için aday olup olmadığımızı önümüzdeki günlerde tüm esnafımız görecektir” ifadelerini kullandı.

“Bir grup ya da zümrenin değil tüm Karasu esnafının temsilcisi olmak için yola çıkıyoruz” diyen Can, “Bu aşamada yönetim kurulumuzu büyük oranda şekillendirdik. Pandemi sürecinde yalnız bırakılan, adeta kaderine terk edilen esnafımızın sesinin daha gür çıktığı, her platformda esnafımızın hakkının korunduğu bir oluşum için elimizi taşın altına koymaya karar verdik” şeklinde konuştu.

Can, “Biz seferden sorumluyuz. Sefer bizden zafer Allah’tandır. Biz hayırlı niyetle, hayırlı bir emelle, hayırlı bir yola çıkıyoruz. Allah bu seçimi hayırlı kimse ona nasip etsin” diyerek açıklamalarına son verdi.

HÜSEYİN CAN KİMDİR?

6 Mart 1962 Trabzon doğumlu. İlkokulu Karapınar İlkokulu’nda, ortaokulu Ankara Gazi Ortaokulu’nda tamamladı. 1974 yılında başladığı mesleğini 1987 yılında Karasu’da dükkân açarak devam ettirdi. Daha önce Karasu Ziraat Odası’nda bir dönem başkan yardımcılığı ve başkan vekilliği görevi yaptı. Son dönemde seçime gireceği için Ziraat Odası’ndaki görevinden ayrıldı.