Bugüne kadar Karasu-Yenimahalle yolu üzerindeki kavşak yanında yaşayan Roman vatandaşlar, yol çalışmaları nedeniyle liman yakınlarındaki bir bölgeye yerleşmişti. Yerleştikleri yerden de yol geçmesi nedeniyle barakaları yıkılan Roman vatandaşlar, kalıcı bir yer ve ev istediklerini söyledi. Gittikleri her yerden adeta kovulduklarını dile getiren Roman vatandaşlar, “Biz artık Karasuluyuz, bizler de bu vatanın öz evlatlarıyız. Suriyeliler kadar değerimiz yok. Çoluk çocuk sokakta, arabalarda yatıyoruz. Artık kalıcı bir yer ve evimiz olsun istiyoruz” diyerek şikayetlerini belirtti. Roman vatandaşlar, 35 barakanın yıkıldığını, şu an 150 kişinin sokakta ve arabalarda yaşadığını, çalışmalar süresince 50’ye yakın barakanın da yıkılacağını söyledi.

 

Karasu Roman Dernek Başkanı Nuray Tuna, “Suriyelilere ev ve iş veriyorlar. Biz ise her yerden adeta kovuluyoruz. Bizler Türk Bayrağı için savaşan, askere evlat gönderen insanlarız. Biz, bu vatanın öz evlatlarıyız. Ama her zaman ikinci sınıf insan muamelesi görüyoruz. Sayın Kaymakamımıza, Sayın belediye Başkanımıza sesleniyorum. Kalıcı bir yer istiyoruz. Ev istiyoruz. Bizi bir bölgeye yerleştirsinler, kendi imkanlarımızla evimizi yaparız” dedi. Çocuklarını okula gönderemediklerini, temel ihtiyaçlarını bile gideremediklerini söyleyen Tuna, “Bize acımıyorlarsa, çocuklarımıza acısınlar. Biz kandırılmaktan, her gittiğimiz yerden kovulmaktan bıktık” ifadelerini kullandı.

 

Bazı Roman vatandaşlar ise, “Suriyelilere Belediye’de iş veriliyor. Topraklarını bırakıp kaçan insanlara kucak açılıyor. Biz neden görmezden geliniyoruz? İŞKUR’un kapısından geri çevriliyoruz. Sayın Başkanımız Mehmet İspiroğlu, iki dönemdir buraya geldi ve bizlerin oyunu aldı. Fakat verdiği sözlerin, vaatlerin hiçbirini tutmadı. Kış geliyor, nerede yaşayacağız? Evimiz barakamız kalmadı.  35 barakamız yol çalışması nedeniyle yıkıldı. Diğerleri de yıkılacak. Çadırda yaşıyoruz, ısınamıyoruz, yetmiyor yerleştiğimiz yerlerden de kovuluyoruz. Bizler, para, pul istemiyoruz. Kalıcı bir yer istiyoruz. Çocuklarımız servisle okula gitsin istiyoruz. Buradan en yakın okula giderken çocuklarımız kaçırılma korkusu yaşıyor” ifadelerini kullandı.

 

HABERE AİT VİDEO ve FOTOĞRAFLAR: