-

SUBÜ (Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi) kampüsünün Karasu’ya kurulması için bölgesel hareket edilmesi gerektiğini belirten Karasu Belediye Meclisi Ak Parti Grup Sözcüsü Yakup Ayar, “Kuzey bölgesi, yani beş ilçe olarak konumladığımız Karasu, Kocaali, Kaynarca, Ferizli ve Söğütlü, kampüsü Kuzey bölgesine kazandırmak için topyekün hareket etmeli, yalnız hareke edilirse bu iş çözülmez” şeklinde konuştu.

Beş ilçenin birbiriyle insani olarak da ilişkilerinin olduğunu söyleyen Ayar, “Coğrafi olarak da birbirleri ile yakınlıkları var. Üniversite de bölgesel bir şey yani sadece bir mahalleye, bir ilçeye değil; bir bölgeye hitap edecek bir kurum. Dolayısıyla Kuzey’de olması buranın ticari, sosyal veya ekonomik ileriye dönük faaliyetleri için de doğru bir nokta, bu da il için doğru bir nokta” ifadelerini kullandı.

Karasu’nun ekonomik değerler için önemli bir yer olduğuna da değinen Yakup Ayar, “Ticari yollar, liman burada. Devam eden yol çalışmalarını düşündüğümüz zaman ulaşım hattı da tamamlanıyor. Demir yolu yapıldığı takdirde ulaşım hattı da tamamlanmış oluyor. Böyle bir merkezin içerisinde olan üniversite bölgesine değer katar. Yani burada bugün Karasu-Kocaali-Kaynarca-Ferizli-Söğütlü bu işe bugün dâhil olup bunu bu bölgeye kazandırırsa bölgenin nüfusu ve ekonomik değeri artar” dedi.

Kampüsün gelmesiyle birlikte iş olaraklarının ve beşeri kaynak üretiminin de artacağını ifade eden Ayar, “Yani bu bölgede OSB’ler kuruluyor ve kurulmaya devam edilecek. Üniversite, uygulamalı olması dolayısıyla piyasa üniversitesi. SUBÜ’nün bizim bölgemizde olması hem OSB’ler hem üniversite için iyi olacak ve birbirlerinin eksiklerini tamamlayacak. Dolayısıyla bu eksikliklerin tamamlanıyor olması, bu bölgenin göç vermesini engelleyerek göç almasını sağlayacak” şeklinde konuştu.

Arifiye ile mevcut üniversitenin arasının çok yakın mesafede olduğunu ifade eden Grup Sözcüsü Ayar, “Faaliyet alanında da birbirleri ile çakışırlar. Madem şehirleri genişletmeye ve yoğunluğu azaltmaya çalışıyoruz, o zaman üniversitelerin arasını da açmamız gerekiyor. Yoğunluğu ikinci üniversiteyle Kuzey bölgesinde dağıtabiliriz. Daha homojen bir Sakarya olur.