Çelenkler bırakıldı

 

Gaziler Günü, 19 Eylül Salı günü Karasu Hükümet Konağı’nda düzenlenen çelenk tören ile kutlandı. Çelenk töreninin sunumunu Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni Elif Yiğit gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Karasu Kaymakam Vekili olan Kocaali Kaymakamı Alper Balcı, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karasu Şubesi Başkanı Enver Yıldız, Atatürk Heykeli’ne çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Çelenk törenine, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, resmi daire amirleri, askeri erkan ve gaziler katıldı. Çelenklerin bırakılmasının ardından Uzman Jandarma Murat Tural ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karasu Şubesi Başkanı Enver Yıldız, günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptı.

 

 

Günün anlamına dair konuşmalar

 

Uzman Jandarma Murat Tural, konuşmasında 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanının verilmesinden bahsederek şehit ve gazilerimizin önemine değindi. Tural, konuşmasında “Vatan, bayrak ve milleti için canını ortaya koyan kıymetli gazilerimizi anıyor, aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle yad ediyoruz” dedi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karasu Şubesi Başkanı Enver Yıldız ise, tarihimiz boyunca yaptığımız savaşlar ve darbe girişimi ile bu tarihlerde gazi olanları anarak başladığı konuşmasını “Başta en büyük Gazi, Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hayatını kaybeden tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmetle anıyor, sağ olan gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum” ifadeleriyle tamamladı.

 

“En İtibarlı Mertebe”

 

“Millet olarak şanlı bayrağımızın altında birlik ve beraberlik içinde, bağımsız olarak yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz” diyen Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ise “Gazilik devlet başkanından isimsiz nefere kadar herkesin gururla taşıdığı en itibarlı mertebe olmuştur. Bugün gazilerimizin ve şehitlerimizin ailelerinin gururuna ortak oluyor, kederlerini yürekten paylaşıyoruz. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anar, hayatta olan gazilerimize de minnet ve şükran duygularımı sunarım” dedi.

 

“Gazilerimiz göz bebeğimiz”

 

Program sonunda Kaymakamlık makamında gazilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Karasu Kaymakam Vekili ve Kocaali Kaymakamı Alper Balcı, gazilerle uzun süre sohbet etti. Gazilerin dilek ve taleplerine kulak veren Balcı, Kıbrıs gazilerinin Kıbrıs’ı ziyaret etme taleplerine, “Belediye Başkanımız İspiroğlu ile bu konuyu görüşeceğiz” diyerek söz verdi. Balcı, “Sizler, gazilerimiz olarak bizlerin göz bebeği, baş tacıdır. Bizler, gazilerimizin yaşadıkları sıkıntıları biliyor ve sizlere minnet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

HABERE AİT VİDEO AŞAĞIDA: