-

Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda mahalle muhtarları ve kamu kurumlarına yönelik Sakarya İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı. Göçmenlere yönelik konuların ele alındığı toplantının konuşmacılığını İl Göç Uzmanı Cengiz Duran üstlendi.

Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Karakol Komutanı Astsubay Başçavuş Mustafa Topcan, Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu, mahalle muhtarları, kurum personelleri ve eğitimciler katılım sağladı.

Programda düzenli ve düzensiz göç, uluslararası koruma, geçici koruma, doğru bilinen yanlışlar, sınır güvenliği ve alınan önlemler, uyum ve iletişim faaliyetleri konuları ele alındı. Göçmenlerin yükümlülüklerine değinen Uzman Cengiz Duran, “Kamu düzeni veya kamu güvenliği nedeniyle belirli bir ilde ikamet etme, belirlenen süre ve usullerle bildirimde bulunulması gerekiyor. Aynı zamanda adres kayıt sistemine kayıt yaptırmalı ve ikamet adresini valiliğe bilmeliler” şeklinde konuştu.

“İller arası seyahatte özel araç olsa dahi yol izin belgelerini almaları şart” diyen Cengiz Duran, “Adres, kimlik ve medeni hal değişikliklerini yirmi gün içerisinde bildirmeliler. Göçmenler, Göç İdaresi Başkanlığı’nca belirlenen yükümlülüklere uymalı” ifadelerini kullandı. Sunumun ardından bir video izletildi ve katılımcıların soruları cevaplandı.