Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 178.yılı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayan Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam mesajında şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyetimizin temel kurumlarından biri olan ve geçmişimizle aramızda köklü bir bağ oluşturan Jandarma Teşkilatımız 178 yıldır vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini temin etmek için var gücüyle çalışmaktadır.

 

Jandarma Teşkilatı Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, vatandaşlarımızın huzur içerisinde yaşamasında, Vatan savunmasında ve terörle mücadelede üstün gayret ve başarı gösteren Jandarma Teşkilatımız, hizmet ve fedakârlıklarıyla milletimizin güven ve takdirini kazanmıştır. Yurdumuzun her köşesinde halkımızla iç içe ve büyük bir özveriyle görev yapmakta olan Jandarma Teşkilatı, ‘Önce insan’ diyerek ve “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışına sahip olarak, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini gözeten, halkın memnuniyetini sağlayan bir görev bilinci ve hizmet anlayışı ile halkımızla bütünleşmiştir.

 

Ülkemizde iç güvenliğin ve asayişin sağlanması, temel hak ve hürriyetlerin korunmasıyla görevli bir birim olarak Jandarma Genel Komutanlığı, sahip olduğu nitelikli personeli ve teknolojik donanımıyla, Emniyet Teşkilatı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile birlikte vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde, yarınlarından emin olarak yaşamasını sağlama görevini başarıyla yerine getirmektedir. Jandarma Teşkilatımızın, dün olduğu gibi bugün de, toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması için kendisine tevdi edilen görevleri, demokratik değerleri ve insan haklarını esas alan üstün vazife ve hizmet anlayışıyla yerine getireceğine inanıyorum.

 

Bu vesileyle, aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Jandarma Teşkilatımızın 178,Kuruluş Yıldönümünü tebrik ediyor, tüm mensuplarına aile fertleriyle birlikte, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum”