GÜRÇAM: “Gurur dolu 95.yıl”

 

Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95.yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. “Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan, yüce milletimizin ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücünü tüm dünyaya gösteren, şanlı 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın 95’ci yıldönümünü gururla kutluyoruz” diyerek mesajına başlayan Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

“Tarihimizin en önemli dönüm noktası ve milletimizin hürriyet ve bağımsızlık fikrinin ölmez bir abidesi olarak tarihteki yerini alan 30 Ağustos Zafer Bayramı, aynı zamanda bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir. 30 Ağustos İstiklâl mücadelemizin dünyaya emsal bir zaferle taçlandığı gündür. Bu eşsiz zaferin ardında, yokluk ve imkânsızlıklar içinde bulunan aziz milletimizin bağımsızlık aşkı, kahraman ordumuzun fedakârlığı vardır. Bize miras bırakılan bu aziz vatanın geleceği için bugünün önemini daha çok anlamak zorundayız.

 

Ülkemizin ve Milletimizin bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik bugünde hain saldırıları yapanlar, kötü emellerine asla ulaşamayacak, Türkiye Cumhuriyeti devleti, Milletiyle bölünmez bir bütündür, Türk Milleti, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde,  sonsuza kadar ilelebet hür ve bağımsız yaşayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan, ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum”

 

İSPİROĞLU: “Bir kahramanlık örneği”

Ülkemizin düşman işgalinden kurtuluşunu müjdeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın, tarihe damga vurmuş eşsiz bir kahramanlık örneği olduğunu belirten Başkan İspiroğlu mesajında şu ifadelere yer verdi;

 

“Türk milletinin bağımsızlığını savaş meydanında dünyaya tescil ettirmesinin imzasıdır 30 Ağustos. Bu zafer Anadolu insanının kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, topyekûn verdiği onurlu bir mücadelenin eseridir. Türk milletinin göstermiş olduğu bu vatanperverlik ve kahramanlık örneği, diğer milletlere de emsal teşkil etmiş ve hayranlık uyandırmıştır. Türk Milleti, haklı ve onurlu direnişiyle, mücadelenin kazanılmasında vatan, millet ve bayrak sevgisinin, sayısal güçten daha üstün olduğunu tüm dünyaya kanıtlamış, özgürce, bağımsız bir şekilde yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle,  Başta bu zaferi bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyor, kahraman ordumuzun ve Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum”