172 yıllık gurur

 

Gürçam mesajına, “Toplumda, huzur ve güven ortamının tesis edilmesinin yanı sıra, kamu düzeninin korunması, asayişin sağlanması, suç işlenmesinde önleyici tedbirlerin alınması ve olayların aydınlatılarak faillerin adalete teslim edilmesi polislerimiz tarafından gerçekleştirilen önemli görevler arasında yer almaktadır. 1845 yılında kurulan ve bugüne kadar güvenlik ve düzeni sağlamakla görevli polis teşkilatı, çok zor çalışma koşullarına rağmen gurur kaynağımız olmuştur” ifadeleriyle başladı.

 

“172 yıllık bilgi ve deneyimiyle büyük başarılara imza atan polis teşkilatı, vatandaşlarımızın çekinmeden, korkmadan başvurabileceği bir güven ve huzur kapısıdır” diyen Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Kahraman Türk Polisi, devletinin ve milletinin değerlerine yürekten bağlı kalarak, 15 Temmuz şenaatine karşı devletinin ve milletinin bekası için bu uğurda hiç tereddüt etmeden canını feda etmekten çekinmemiştir.

 

Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamasını temin etmek için yetkisini kanunlardan alarak görev yapan bu güzide teşkilatımız, insan hak ve özgürlüklerine gösterilen hassasiyet ile güvenlik ve özgürlük dengesini sağlama konusunda ciddi bir vazife ifa etmektedir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle Emniyet Teşkilatımızın, 172. Kuruluş yıl dönümünü ve "10 Nisan Polis Haftası"nı kutluyor; görevi başında şehit düşen ve aramızdan ayrılan personelimize Allah’tan rahmet, görevleri başında olan mesai arkadaşlarıma ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum. Görevli emniyet personelimize her zaman destek verdikleri için Karasu halkına da teşekkür ediyor, bundan sonra da desteklerini esirgememelerini temenni ediyorum”

 

Fedakarlığın simgesi polislerimiz

 

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Polis Haftası dolayısı ile bir mesaj yayımladı. İspiroğlu mesajında; Polis teşkilatının, Türkiye'nin köklü kurumlarından biri olduğunu belirterek vatandaşların huzur ve güveni için ülke çapında gösterilen gayretlerin takdire şayan olduğunu dile getirdi.

 

İspiroğlu mesajına, “Kamu düzenini korumak, huzur ve güvenliği sağlanmak için gece gündüz demeden, mesai kavramı gözetmeksizin çalışan tüm emniyet teşkilatı mensuplarımızın haftasını kutluyorum” ifadeleriyle başladı. “Ülkemizin ve milletimizin huzur ve asayişinin sağlanması kadar mili birlik ve beraberliğimizin devamı içinde vazgeçilmez bir unsur olan Polis Teşkilatı’mız köklü kurumlarımızın başında gelmektedir” diyen Başkan İspiroğlu, mesajına şöyle devam etti:

 

“Evrensel hukuk ve insan hakları ilkeleri çerçevesinde fedakârca görev yapan polisimiz, milletimizin gurur abidesi olma özelliğini sonsuza kadar sürdürecektir. İnsan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletimizin önemli bir kurumu olmanın bilinci içerisinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan tüm emniyet camiasının 10 Nisan Polis Haftası’nı kutluyorum”