-

Karasu’da elli yılı aşkındır ayakkabı boyacılığı mesleğini icra eden ve Karasu Belediyesi tarafından kendilerine tahsis edilen locada müşterilerine hizmet veren boya ustası Kahraman Soytürk, mesleğinin zorluklarını ve eksikliklerini dile getirdi. “Eskiden bulvarda düzensiz bir şekilde orada burada mesleği yerine getiriyorduk” diyen Soytürk, “Belediyemiz bizlere burada mesleğimizi daha iyi şartlarda icra etmemiz için bir yer tahsis etti. Fakat önemli bir eksiğimiz var: Tente!” ifadelerini kullandı.

Müşterilerini ağırlarken tente eksikliğinden ötürü sorun yaşadıklarını da belirten Kahraman Soytürk, “Tespih, çanta getiriyorum, tente yok diye güneşten sararıyor ve alınmaz hale geliyorlar. Müşteri ayakkabısını boyattığında başında güneş ve yağmur oluyor. Hangi müşteri bu şartlar altında buraya gelir” açıklamasında bulundu.

Maksatlarının belediyeyi eleştirmek değil, var olan eksikliğin giderilmesi için seslerinin duyurulması olduğuna değinen boya ustası Soytürk, “Amacımız, yoğun bir çalışma programı olan belediyemize sesimizi duyurmak. Belediyemiz bize gönül koymasın. Fakat eksikliğimize çare bulamadık. Gereken yerlere seslendik fakat sesimiz duyulmadı. Belediyemizin bize yardım eli uzatacağına inanıyorum” dedi.

“Beni ilçede herkes Kara diye bilir” şeklinde konuşan Soytürk, “Dört çocuğum var. Evelallah, alın teri ile kazandığım para ile çocuklarıma baktım, büyüttüm. Kimseye muhtaç olmadım. Hala da boyacılıktan kazandığım para ile ailemin geçimini temin ediyorum” sözlerine yer verdi.