-

Karasu Belediyesi olarak tüm canlıların haklarını savunan ve değer veren anlayışın temsilcileri olduklarını dile getiren Belediye Başkanı İshak Sarı, geçici hayvan barınağında bulunan tüm hayvanların her türlü bakımlarının yapıldığını söyledi.

Başkan İshak Sarı; “Hasta, yaralı veya çeşitli ihtiyaçları olan sokak hayvanların günlük rutin bakımı, beslenme ve kontrolleri modern haliyle örnek teşkil eden geçici hayvan barınağımızda özveriyle yapılıyor” dedi.

BARINAKLA SINIRLI DEĞİL

Karasu Belediyesi’nin yalnızca barınakta bulunan sokak hayvanlarının değil, sokaklarda bulunan tüm hayvanların da ihtiyaçlarını karşılamak üzere bir çalışma planı üzerinden hareket ettiğini söyleyen Sarı, ilçenin belli noktalarına yerleştirilen beslenme odaklarının temizlik, bakım ve mama takviyeleri sokağa çıkma kısıtlamalarının da düzenli olarak yapıldığını belirtti.

Belediye Başkanı İshak Sarı, “Sokaktaki hayvanları toplayıp barınağa hapsedip bakmak gibi bir işlem yapılmıyor. Bu konuda sokakta yanlış bir algı var. Sağlıklı hayvanlara doğal yaşam alanı olan sokaklarda bakıyoruz. Sağlığı ve psikolojisi bozuk hayvanları barınağa alıyoruz” ifadelerini kullandı. Sarı, barınağın hizmetleri hakkında şöyle bilgi verdi:

VETERİNER GÖZETİMİ ALTINDA

“İlçemizde başıboş gezen hayvanların misafir edildiği bu alanda ilaçlama, aşılama, tedavi ve dezenfeksiyon işlemleri yapılıp, bu anlamda hayvan sağlığı ve refahı açısından farkındalık oluşturduğumuzu düşünüyorum.

Lokanta, hastane ve çeşitli işletmelerin yemekhanelerinden günlük yemekler ve vatandaşlarımızın bağışları ile gelen mamalar ile buradaki hayvanların beslenme ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Haftanın belirli günlerinde anlaşmalı veteriner hekimimiz gözetimi altında can dostlarımızın tüm bakımlarını yapıyoruz.

Barınakla ilgili maksadının dışında, gerçeği yansıtmayan olumsuz yorumların kesinlikle aslı yoktur. Şunu çok net söylemek istiyorum, buradaki her canlı bizim için bir misafirdir ve en iyi şekilde ağırlamakta”