Çin ve Tayland destek veriyor

 

Arakan’da Müslümanlara yönelik acımasızca katliamların devam ettiğini ve dünyanın buna sessiz kaldığını belirten Merhamet Köprüsü İnsani Yardım Derneği Başkanı Hasan Kar, yayımladığı basın açıklamasında çok sert ifadelere yer verdi. “Myammar adlı okyanus ülkesinde, Budist rahiplerin kışkırtmalarıyla çeteleşen grupların katliamlarıyla devam eden acı, ızdırap verici ve kahredici bir süreç yaşanıyor” diyen Kar, “Myammar devletinin her türlü desteğini alan bu teröristlere, Budist Çin ve Budist Tayland'da eleman desteği sağlayarak katliamlarda başrol oynamaktadırlar. Arakanlı Müslüman erkek kardeşlerimize kadın kıyafetleri giydirip ve boyunların da “ben bir köleyim, ben bir hainim” dövizleri astırılarak sokak sokak dolaştırılıyorlar. Yetmiyor analarımızı, bacılarımızı, kardeşlerimizi, bebelerimizi diri diri yakıyorlar” ifadelerini kullandı.

 

Müslümanlar nerede?

 

“Değerli kardeşlerim; Müslüman olmaktan başka hiçbir kabahatleri yok onların. İslam'ı yaşamaktan başka hiçbir suç işlemedi onlar. Efendimize (S.A.V) ümmet olmanın bedelini yanarak ödüyorlar. Vergilerimizle ayakta duran Müslüman devletlerin kurmuş olduğu İslam İşbirliği Örgütü ise katliamları sadece kınamakla yetiniyor” diyerek sitemde bulunan Hasan Kar, “Yazıklar olsun. ‘Nerede ABD, nerede AB’ demeyeceğiz, demedik de… ‘Nerede Müslümanlar’ diyoruz! Neredeler? Zaman uyku zamanı değildir” şeklinde konuşan Kar, basın açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

 

Uyanın artık!

 

“Vakit aşk-meşk vakti değildir. Çıkın eşlerinizin koynundan, uyanının emperyalist uykulardan. Zulme ortak olan dilsiz şeytan olmayalım. Uyanalım, uyanın ey Müslümanlar. Camilerimiz hınca hınç dolsa da, dergahlarımız da zikir yükselse de, bizim gönlümüz hoş olmaz, olmayacak Arakan'daki kardeşlerimiz yandığı sürece. Dün Bosna'da bükülen boynumuz bugün Filistin'de, Çeçenistan'da, Arakan'da, Doğu Türkistan'da bükülmektedir. Bu kapitalist boyunduruğu, bu emperyalist boyunduruğu devam ettikçe Çeçenistan'da, Filistin'de zulüm sürdükçe hilalimiz elbette ki kara olacaktır. Müslüman gençlerin tek hedefi olmalıdır. Bu hedefte bir tek Müslümanın dahi zulüm görmeyeceğini yeni bir düzeni inşa etmektir. İşte o zaman kara halimiz bembeyaz, ışıl ışıl olacaktır”