KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün'ün haberi


 

Karasu Kaymakamı Aziz Mercan başkanlığında toplanan Karasu İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı sonrası, 11 Mayıs Pazartesi günü hizmet vermeye başlayacak olan berber, kuaför ve güzellik salonlarında uyulması zorunlu kurallar açıklandı. İşte dikkat edilmesi gereken kurallar:

 

 

- 11 Mayıs’ta hizmet vermeye başlayacak olan berber, kuaför ve güzellik salonları, sadece temizlik ve hazırlık amacıyla 8 Mayıs Cuma günü açabilecek. Bu günde müşteri kabul edilmeyecek.

 

- Berber, kuaför ve güzellik salonlarının mesai saati 09:00 ile 21:00 arası olacak.

 

- Müşteriler, kesinlikle randevu sistemi ile kabul edilecek.

 

- Aynı anda yan yana iki müşteri kabul edilemeyecek. Bir koltuk dolu, bir koltuk boş şeklinde hizmet verilecek.

 

- Randevuda kayma ya da hizmet süresinde uzama hesap edilerek içeride en fazla bir müşterinin beklemesine izin verilecek.

 

- İşletmeye randevusuz gelen müşteri, işyeri dışında sıra bekleyecek, sosyal mesafeye uyacak ve maske takacak.

 

- İşletme çalışanları kesinlikle maske kullanacak. Müşteri, hizmet sırasında maske takabiliyorsa takmaya dikkat edecek, hizmet sırasında takmasına engelse, hizmet bitene kadar çıkartabilecek.

 

- Müşterinin oturacağı ve dokunacağı yerler, hizmet sırasında kullanılan malzemeler her hizmet öncesi ve sonrası dezenfekte edilecek.

 

- İşletme çalışanları, müşterinin göreceği şekilde, hizmet öncesi ellerini dezenfekte edecek ve her müşteride ayrı bir dezenfekte eldiveni takacak.

 

- Müşterinin kullanacağı havlu ve önlükler tek kullanımlık olacak. Müşteri isterse kendi havlu, tarak vb. malzemelerini yanında getirebilecek.

 

- Berberlerde jilet veya ustura ile sakal tıraşı yapılması hizmeti geçici süreliğine verilmeyecek, ancak sakal tıraşı makine ile kısaltılma yapılabilecek.

 

- Bayan kuaförleri ve güzellik merkezlerinde, cilt bakımı, makyaj ve kalıcı makyaj hizmetleri geçici süreliğine verilmeyecek. Bunların dışındaki hizmetler verilecek.

 

- Saç ve sakal kesimi sırasında yüz temizleme amacıyla kullanılan ense fırçası diye tabir edilen fırçalar, geçici süreyle kullanılamayacak.

 

- Berber, kuaför ve güzellik salonlarında geçici süreliğine yiyecek ve içecek ikramında bulunulmayacak.

 

Yukarıdaki kurallara uymayan işletmelere idari para cezası kesilecek, gerekli durumlarda adli işlem uygulanacak.